Το να πάει κανείς στη δουλειά του, ειδικά αν μένει σε κάποια μεγαλούπολη, μπορεί να μετατραπεί σε μια «οδύσσεια». Για κάποιους, όμως, αυτό αποκτά στην κυριολεκτική του σημασία.

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που χρησιμοποιούν δύσκολα ή απλώς παράξενα μέσα για να πάνε καθημερινά στην εργασία τους.

Δείτε μερικές από αυτές…

1. Ο δάσκαλος που κολυμπάει κάθε μέρα για να πάει στους μαθητές του

met1

Ο Abdul Mallik είναι ένας δάσκαλος από την Ινδία που καθημερινά κάνει μια δύσκολη διαδρομή για να διδάξει τα παιδιά. Ο ίδιος χρειάζεται κάθε μέρα να κολυμπήσει για να φτάσει στο δημοτικό σχολείο που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια. Για ποιο λόγο το κάνει; Ο ίδιος απαντά: «Αν πάρω το λεωφορείο χρειάζομαι περίπου 3 ώρες για να κάνω την απόσταση». Ο ίδιος διευκρινίζει ότι αν και η απόσταση είναι μικρή από το σπίτι του μέχρι το σχολείο, ο πιο κοντινός δρόμος είναι μέσα από το ποτάμι καθώς μέσω του δρόμου κάνει κύκλο. Έτσι κολυμπάει κι όταν περάσει το ποτάμι αλλάζει ρούχα, βάζει στεγνά και πάει στο σχολείο.

2. Ο άνδρας που ταξιδεύει κάθε μέρα από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο

met2

Ο Sam Cookney εργάζεται στο Λονδίνο, αλλά μένει στη Βαρκελώνη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο του κοστίζει πιο φθηνά να ταξιδεύει κάθε μέρα παρά να μένει στην πόλη που δουλεύει. Έτσι κάθε πρωί, 4 μέρες την εβδομάδα οπότε και εργάζεται, παίρνει μια φθηνή πτήση για το Λονδίνο και φθάνει στο γραφείο του. Ωστόσο κάποιες μέρες έχει τη δυνατότητα να δουλεύει και από το σπίτι, πράγμα που του μειώνει ακόμη περισσότερο τα έξοδα. Όπως λέει ο ίδιος αυτό του κοστίζει λιγότερο από το να νοίκιαζε σπίτι στο Λονδίνο και να μένει εκεί σύμφωνα με το oddee.

3. Ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος κάνει 10 ώρες ταξίδι κάθε εβδομάδα χρησιμοποιώντας αεροπλάνο για να πάει στη δουλειά

met3

Πριν από λίγα χρόνια ο ιδρυτής της JetBlue Airways, David Neeleman, άφησε την εταιρεία του και ξεκίνησε μια νέα αεροπορική επιχείρηση στη Βραζιλία. Η Azul ταξιδεύει 22 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, απασχολεί 12.000 άτομα και είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην περιοχή. Αντί να μετακομίσει στη Νότια Αμερική προτίμησε να κάνει ένα ταξίδι κάθε Κυριακή και να επιστρέφει στο σπίτι του κάθε Πέμπτη χωρίς να στερείται την οικογένειά του.

4. Ο άνδρας που χρησιμοποιεί μηχανοκίνητο αλεξίπτερο για να πάει στη δουλειά

met4

Κάθε φορά που του το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ο Paul Cox από την Βόρεια Ουαλία πηγαίνει στη δουλειά του χρησιμοποιώντας το paramotοr του. Κάνει μια απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων και απολαμβάνει τη θέα από ψηλά πριν ξεκινήσει να εργάζεται…

5. Η δασκάλα από τις Φιλιππίνες που περπατά για 2 ώρες και διασχίζει 5 ποτάμια για να διδάξει τους μαθητές της

met5

Η δασκάλα Elizabeth Miranda είναι σίγουρα μία σπάνια περίπτωση. Απαιτούνται πολλές ώρες για να πάει στη δουλειά της, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει από το να διδάσκει τους μαθητές της. Η γυναίκα διασχίζει 5 ποτάμια και διάφορα μονοπάτια για αρκετές ώρες μόνο και μόνο για να φτάσει στους μαθητές της και να τους διδάξει! Μερικά ποτάμια χρειάζονται ακόμη και σωσίβιο για να τα περάσει, αλλά αυτό δεν την σταματάει. Όπως παραδέχεται πολλές φορές απογοητεύεται, αλλά τα πρόσωπα των μαθητών της συνεχίζουν να της δίνουν δύναμη.