Το στιλ δεν έχει όρια και ορισμένες φορές προκαλεί αντιδράσεις όπως για παράδειγμα συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση με τις μπότες της Louis Vuitton που «μιμούνται» το γυναικείο πόδι καθώς παρουσιάζεται να φορά κάλτσες ως τον αστράγαλο και μαύρες γόβες στιλέτο.

@izzipoopi

Ultimate pollypocket/trompe-loeil boots

♬ original sound – IZZI

Οι μπότες, οι οποίες κοστίζουν περί τις 2.500 δολάρια, ήτοι 2.275 ευρώ και φτάνουν ως το γόνατο δημιουργούν μια οπτική ψευδαίσθηση. Πωλούνται δε σε δύο τόνους δέρματος και έγιναν viral μέσα από ένα βίντεο που ανάρτησε στα social media η influencer μόδας, Ιζαμπέλ Αλέν, γνωστή και ως izzipoopi στο TikTok όπου έχει σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο followers. Στα κλιπ όπου παρουσίασε τα υποδήματα τα χαρακτήρισε «παράξενα».

@izzipoopi

Replying to @Handsome girly im having too much fun

♬ original sound – IZZI

Η influencer πρώτα έδειξε το κοινό τις μπότες κάνοντας τες unboxing και σημειώνοντας πως έχουν «ενσωματωμένη γάμπα». «Τις έβγαλαν στην πασαρέλα περίπου πριν από ένα χρόνο και ήξερα πως το με το που έβγαιναν προς πώληση θα έπρεπε να τις αγοράσω», τόνισε.

Έπειτα σε μια σειρά από βίντεο εξέφραζε τις αμφιβολίες που είχε για το πως θα μπορούσε να συνδυάσει τις «παράξενες» μπότες της με τα ρούχα που έχει στη διάθεσή της και παρουσίασε ορισμένες επιλογές για looks. «Είναι τόσο περίεργο όλο αυτό. Σχεδόν ανατριχιαστικό γιατί φαίνεται λες κι έχεις τα πόδια μιας κούκλας. Στην αρχή ήθελα να τις επιστρέψω, αλλά τώρα νομίζω πως θα τις κρατήσω για πάντα», πρόσθεσε η influencer.

@izzipoopi

Replying to @aishaメ૦ they way this turned out way better than i thought

♬ original sound – IZZI

Φόρος τιμής στο σουρεαλισμό

Η ίδια η εταιρία, τώρα, στην περιγραφή του αντικειμένου σημειώνει πως ανήκει στην κολεξιόν φθινόπωρο – χειμώνας του 2023 και αποτελεί έναν φόρο τιμής στο «κίνημα του σουρεαλισμού».

Ωστόσο, οι followers της μάλλον δεν μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό της για τις μπότες και το design τους σχολιάζοντας αρνητικά την εικόνα της και κάνοντας αστεία με διάφορες αναφορές σε memes ή σκηνές από ταινίες. Βέβαια, υπήρχαν και κάποιοι που την επαίνεσαν για την επιλογή της. «Ορισμένοι άνθρωποι έχουν τόσα πολλά λεφτά», σημείωσε ένας χρήστης κι ένας άλλο έγραψε: «Κορίτσι μου αγόρασε αστραγάλους από την Louis Vuitton;» κι ένας τρίτος υπογράμμισε: «Αυτή είναι η απόδειξη πως δεν έχει σημασία πόσο αστείο είναι ένα προϊόν ή μοιάζει, καθώς αν είναι από μια πολυτελή μάρκα, τότε ο κόσμος θα το αγοράσει».