Τι κάνει ένα ταξιδιωτικό βιβλίο καλό; Σίγουρα όχι τα περισσότερα βραβεία. Αντιθέτως, τα καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία καταφέρνουν να μεταφέρουν τους αναγνώστες από την πολυθρόνα ή το κρεβάτι τους σε συγκλονιστικές περιπέτειες ανά τον κόσμο, σε μέρη κοντινά ή μακρινά, με καθεμία από τις σελίδες τους να παρέχει περισσότερη έμπνευση απ’ ό,τι η προηγούμενη.

Αν δηλώνετε λάτρεις του ταξιδιού, λοιπόν, δείτε ποια τέσσερα βιβλία πρέπει να διαβάσετε για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

Ο Αλχημιστής, Πάολο Κοέλο

Αρχικά γραμμένος στα πορτογαλκά Ο Αλχημιστής έχει μεταφραστεί σε 56 διαφορετικές γλώσσες, ενώ αποτελεί βασική επιλογή για όσους αναζητούν έμπνευση προκειμένου να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Η μαγευτική αφήγηση ακολουθεί έναν νεαρό βοσκό, τον Σαντιάγο, ο οποίος ταξιδεύει από την Ισπανία στην Αίγυπτο αναζητώντας έναν θησαυρό. Αντ’ αυτού το νεαρό αγόρι ανακαλύπτει κάτι πολύ μεγαλύτερο, ένα μέρος του εαυτού του που ούτε ο ίδιος γνώριζε ότι υπάρχει.

Η Παραλία (The Beach), Άλεξ Γκάρλαντ

Το καλτ μυθιστόρημα του Άλεξ Γκάρλαντ είναι ένα βιβλίο που λίγοι λάτρεις του ταξιδιού έχουν αφήσει αδιάβαστο. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ταϊλάνδη, όπου ένας νεαρός βρίσκεται προς αναζήτηση ενός παρθένου παραδείσου στο νησί, μέχρι να αποδειχθεί ότι στην ουσία τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Η ένταση αυξάνεται με κάθε σελίδα προκαλώντας μια συναρπαστική ανάγνωση. Πρόκειται για ένα άκρως γοητευτικό μυθιστόρημα που έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Πώς να ταξιδέψετε στον κόσμο με 50$ την ημέρα, Ματ Κέπνες

Ο ειδικός στα ταξίδια Ματ Κέπνες μοιράζεται με τους αναγνώστες του βιβλίου του τα μυστικά του για το πώς να ταξιδέψει κανείς χωρίς να τινάξει τον προϋπολογισμό του στον αέρα. Στις σελίδες του αποκαλύπτει συμβουλές και μυστικά για ένα άνετο ταξίδι με λογικό προϋπολογισμό, προτρέποντας τους αναγνώστες του να ανακαλύψουν οποιοδήοποτε προορισμό στον κόσμο με 50 δολάρια την ημέρα!

Eat, Pray, Love, Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ

Best seller που πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, εμπνέοντας τις γυναίκες ανά τον κόσμο να τολμήσουν ένα μοναχικό ταξίδι που ποτέ δεν σκεφτόντουσαν ότι μπορούν να κάνουν. Η αυτοβιογραφική ιστορία της Γκίλμπερτ αφορά στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την μονότονη ζωή της ταξιδεύοντας από την Ιταλία, στην Ινδία και το Μπαλί. Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία.