Θέλετε πολυτελείς διακοπές χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία; Μην απελπίζεστε, δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλο προϋπολογισμό για να απολαύσετε το ταξίδι των ονείρων σας.

Με αυτό το χρήσιμο οδηγό, είναι απολύτως εφικτό να οργανώσετε ένα ταξίδι σε τιμή που μπορεί να αντέξει η τσέπη σας. Εδώ είναι οι 10 καλύτερες συμβουλές για ένα προσιτό ταξίδι πολυτελείας.

1. Βρείτε και κλείστε τα εισιτήρια σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έτσι θα επωφεληθείτε από διάφορες προσφορές των αεροπορικών και επιπλέον θα έχετε περισσότερες επιλογές.

2. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση πολύ καιρό πριν, αναζητήστε προσφορές της τελευταίας στιγμής.

3. Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και τις ώρες πτήσεως. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ταξιδεύουν μεσημεριανές ώρες, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε φθηνότερες προσφορές, αν είστε πρόθυμοι να ταξιδέψετε πριν από την ανατολή του ηλίου, αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

4. Μια κράτηση εκτός εποχής μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Οι αποδράσεις στο τέλος της σεζόν είναι σαφώς πολύ πιο οικονομικές από αυτές σε περιόδους υψηλής κίνησης. Επισκεφθείτε την Ευρώπη το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, αλλά δεν υπάρχει πολυκοσμία και θα μπορέσετε να βρείτε πολύ φθηνότερα καταλύματα.

5. Εξετάστε το ενδεχόμενο μείωσης της διάρκειας του ταξιδιού σας. Ενώ μια διαμονή δέκα ημερών σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο μπορεί να είναι ανέφικτη, για πέντε μέρες είναι πιο ρεαλιστική.

6. Επιλέξτε πτήσεις με πιο οικονομικές αεροπορικές εταιρείες, ώστε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα για το ξενοδοχείο σας. Άλλωστε, όταν θα απολαμβάνετε το μπάνιο σας στην πισίνα του πεντάστερου ξενοδοχείου σας, το ταξίδι με το αεροπλάνο θα φαντάζει μακρινή ανάμνηση.

7. Μην αποκλείσετε τις all-inclusive επιλογές. Παρότι θα χρειαστεί να καταβάλετε το σύνολο του χρηματικού ποσού εκ των προτέρων, θα μειώσετε το συνολικό κόστος των διακοπών σας από τα καθημερινά έξοδα για φαγητό και ποτό.

8. Αναζητήστε προορισμούς πιο κοντά στη χώρα σας. Τα αεροπορικά εισιτήρια γίνονται όλο και πιο ακριβά με την αύξηση του κόστους των καυσίμων, άρα το ταξίδι σε μια πιο κοντινή χώρα θα σας κοστίσει λιγότερο.

9. Διαβάστε τα σχόλια και τις κριτικές άλλων ταξιδιωτών για το ξενοδοχείο ή την αεροπορική εταιρεία που θα επιλέξετε, για να αποφύγετε την απογοήτευση αν κάτι πάει στραβά.

10. Έρευνα στο διαδίκτυο. Το καλύτερο μέρος για να βρείτε προσφορές για ταξίδια πολυτελείας απέχει μόλις ένα κλικ.