Παράξενα μέρη και ιδιαίτερα ονόματα τοποθεσιών και παραλιών. Είναι όλα όσα ανακαλύπτεις εξερευνώντας την Ελλάδα. Θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχει ένα δροσερό και εξωτικό μέρος της Ελλάδας που ονομάζεται Μαντρί και μπορείς να το επισκεφτείς όποτε θες; Και όμως υπάρχει και – όπως αναφέρει το exploringgreece.tv βρίσκεται δύο ώρες μακριά από την Αθήνα. Παίρνοντας το αυτοκίνητό σου μπορείς να βρεθείς σε μια μοναδικής ομορφιάς παραλία η οποία βρίσκεται στην Εύβοια. Ο λόγος για το περίφημο Μαντρί της Ελλάδας που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πιθανόν φαντάζεσαι.

Το πιο δροσερό και εξωτικό… Mαντρί που έχεις δει στην Ελλάδα

Η πανέμορφη παραλία Μαντρί, λοιπόν, βρίσκεται στο Νιμπορειό της Εύβοιας. Πρόκειται για έναν μεγάλο και όμορφο όρμο ο οποίος έχει κρυστάλλινα, γαλάζια νερά και άμμο που σου χαρίζει ήρεμες στιγμές για μπάνιο και βουτιές. Λόγω της τοποθεσίας του ο κόλπος είναι απάνεμος που σημαίνει ότι σπάνια θα συναντήσεις εκεί ανέμους που θα εμποδίσουν το μπάνιο σου.

Πρόκειται για ένα μέρος προικισμένο και γεμάτο όμορφα σκηνικά. Όταν φτάσεις θα διαπιστώσεις ότι έχει ρηχή άμμο σε όλη την έκταση της παραλίας ενώ στο βυθό βρίσκονται θαλάσσιες ανεμώνες. Φυσικά δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και beach bars αλλά για μια πιο απομονωμένη και ήσυχη αμμουδιά. Το μόνο που υπάρχει κοντά είναι ένα μαντρί. Εξ’ ου και αποκαλείται έτσι η εξωτική αυτή παραλία της Εύβοιας. Είναι μια από τις πιο αγνές παραλίες της Ελλάδας που ίσως μας θυμίζει και μια πιο παλιά εποχή της χώρας μας…

Πώς θα πας στην παραλία Μαντρί

Η συγκεκριμένη εξωτική παραλία απέχει μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα αν θες να πας με σκάφος. Αν τώρα ακολουθήσεις την κλασική οδό και πάρεις το αυτοκίνητο σου θα χρειαστείς περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο. Μόλις φτάσεις θα χρειαστεί να περπατήσεις σε ένα βατό μονοπάτι για περίπου 350 μέτρων.

Σύμφωνα με το κανάλι Haanity του Youtube που δημοσίευσε τις εντυπωσιακές εικόνες της συγκεκριμένης παραλίας από ψηλά, η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός μονοπατιού που ξεκινάει εκεί που τελειώνει η κεντρική παραλία του Νιμπορειού στην Εύβοια. Και μπορεί να χρειαστείς να περπατήσεις μερικά μέτρα για να φτάσεις εκεί αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.