Περισσότερους σέρβους τουρίστες, με υψηλότερα βαλάντια και διασπορά των επισκέψεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ευελπιστούν να προσελκύσουν στη Θεσσαλονίκη οι ξενοδόχοι της πόλης, σε μια περίοδο που οι διανυκτερεύσεις από τη συγκεκριμένη χώρα ακολουθούν ήδη την ανιούσα, έχοντας φτάσει πέρυσι τις 55.350, με αύξηση κατά 43,50%, σε σχέση με το 2013.

Προκειμένου να ενισχύσει και να εμπλουτίσει τη θετική τάση, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) συμμετείχε και φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση ITF, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Βελιγράδι, με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΞΘ υπογραμμίζεται ότι η Ένωση έχει θέσει ως στόχο της την προσέλκυση Σέρβων με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι θα είναι σε θέση να ξοδεύουν περισσότερα στις δραστηριότητές τους μέσα στην πόλη και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, ώστε να στηριχθεί η τοπική κοινωνία.

Κατά την ΕΞΘ, το ζητούμενο είναι να πολλαπλασιαστούν οι επισκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με ενίσχυση του αστικού τουρισμού -των λεγόμενων city breaks- και περισσότερα ταξίδια διακοπών στη Θεσσαλονίκη κατά τις περιόδους των γιορτών.