Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο η άνοδος των διεθνών τουριστικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

Ειδικότερα, ο ρυθμός ανόδου των αφίξεων τον Σεπτέμβριο έφθασε το 9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σε επίπεδο εννεαμήνου η αύξηση αγγίζει το 14,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος – ρεκόρ των 19,5 εκατ. αεροπορικών αφίξεων έως το τέλος του έτους (21,5 εκατ. με την προσθήκη της κρουαζιέρας), σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Παρά τις πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος μια ανησυχητική τάση αναμονής η οποία αποδίδεται στη διαρκή εκλογολογία, στην κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης και στη γεωπολιτική αστάθεια της ευρύτερης περιοχής, σημειώνεται από τον ΣΕΤΕ.

Αν και προς το παρόν φαίνεται ότι κινούνται θετικά τόσο οι προκρατήσεις (πλην Ρωσίας), όσο και ο προγραμματισμός των αεροπορικών πτήσεων για το 2015, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι εάν οι παραπάνω παράγοντες ενισχυθούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεασθούν αρνητικά όχι μόνο οι επενδύσεις αλλά και οι κρατήσεις για το 2015.