Σε μια λίστα με τα 50 ομορφότερα μέρη του κόσμου που δημοσίευσε η ιστοσελίδα της ταξιδιωτικής εταιρείας Big 7 Travel συγκαταλέγεται η Ζάκυνθος, η οποία κατάφερε να αναδειχθεί στην 41η θέση.

Οι προορισμοί που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, αναδείχτηκαν μετά από γκάλοπ που διεξήγαγε η εταιρεία στους αναγνώστες της, αναλύοντας, ταυτόχρονα, και δεδομένα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης Instagram και Pinterest.

Ανάμεσα σε εξωτικά νησιά και μαγευτικές λίμνες, φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα και χωριά στην κυριολεξία στη μέση του πουθενά, η Ζάκυνθος έκανε την έκπληξη και κατάφερε να ξεχωρίσει στις επιλογές του κοινού, από τους υπόλοιπους ελληνικούς προορισμούς.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «η Ζάκυνθος είναι το πιο μαγευτικό απ’ όλα τα νησιά της Ελλάδας. Ένα νησί που διακρίνεται τόσο για τα υπέροχα τοπία του μου μένουν αξέχαστα στον ταξιδιώτη, όσο και για την ενδιαφέρουσα ιστορία του». Ειδική αναφορά έγινε στο πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο του νησιού αλλά και τις εντυπωσιακές Γαλάζιες Σπηλιές, δύο σημεία αναφοράς της Ζακύνθου, τα οποία την έχουν κάνει γνωστή παγκοσμίως.

Στην κορυφή της λίστας με τα 50 ομορφότερα μέρη παγκοσμίως βρέθηκε το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine τη Χιλή, με τις Νήσους Φερόες, ανάμεσα σε Σκωτία και Ιρλανδία στον βόρειο Ατλαντικό, να ακολουθούν στη δεύτερη θέση και το Εθνικό Πάρκο Grand Teton στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.