Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τιμήθηκε με το βραβείο Corporate Risk Manager για το 2013 στα Energy Risk Awards, ως αναγνώριση της άκρως αποτελεσματικής στρατηγικής αντιστάθμισης καυσίμων που υιοθετεί.

Η αεροπορική εταιρεία ανέπτυξε το πρόγραμμα αντιστάθμισης καυσίμων τα τελευταία έξι χρόνια σαν βασικό εργαλείο για να ρυθμίσει το ρίσκο στις τιμές των καυσίμων, επιτρέποντας έτσι αποτελεσματικό σχεδιασμό από τη διοίκηση της εταιρείας.

Το προηγούμενο έτος, η Etihad Airways διαχειρίστηκε ένα χαρτοφυλάκιο αντιστάθμισης καυσίμων αξίας 28,8 δις βαρελιών από μόλις 6,5 δις που είχε το 2007 όταν ξεκίνησε το σχετικό πρόγραμμα.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, παρά το ταραχώδες κλίμα που επικρατεί στην αγορά πετρελαίου, έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε το ρίσκο μας και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις από την αστάθεια των τιμών πετρελαίου προωθώντας την αντιστάθμιση καυσίμων στις περισσότερες δραστηριότητες μας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».

«Η πολιτική και στρατηγική αντιστάθμισης καυσίμων σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα σταθερό περιβάλλον διαχείρισης της αεροπορικής εταιρείας».

Ο James Rigney, Οικονομικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: Η αντιστάθμιση καυσίμων δημιουργεί μια πλατφόρμα βεβαιότητας στον σχεδιασμό. Δεν προορίζεται ως εργαλείο δημιουργίας εμπορικού κέρδους. Η πολιτική μας έχει ως σκοπό να αντισταθμίσουμε σημαντικά τμήματα του ρίσκου μας, με συνέπεια κάθε χρόνο από το 2007, και αποτελεί το βασικό συστατικό για την κερδοφορία μας».

«Αυτή η βράβευση οφείλεται στην συμβολή της ομάδας κεφαλαίου στις δραστηριότητες της εταιρείας και είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι γι’ αυτό».

Μέχρι σήμερα, η Etihad Airways έχει αντισταθμίσει το 80% των αναγκών καυσίμων μέχρι τέλους του 2013, και το 65% για το 2014 και κοντά 35% για το 2015.

Η αντιστάθμιση καυσίμων εφαρμόζεται σε περισσότερα από 20 αντισυμβαλλόμενα μέλη σε όλο τον κόσμο, πέντε εκ των οποίων προστέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Το 2013, η Etihad Airways ανακοίνωσε 42 εκατ. δολάρια καθαρά κέρδη για το 2012, σημειώνοντας αύξηση 300% σε σχέση με το 2011 για το δεύτερο έτος πλήρους κερδοφορίας της αεροπορικής εταιρείας που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003.

Το Energy Risk είναι μια εξειδικευμένη έκδοση, που προσφέρει νέα και απόψεις σχετικά με τους οικονομικούς, πολιτικούς και ρυθμιστικούς κινδύνους των παγκοσμίων αγορών πετρελαίου, αερίου, ηλεκτρισμού, άνθρακα, μεταφορών και καιρού.

Τα βραβεία του Energy Risk πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τις επιχειρήσεις παγκόσμιου βεληνεκούς στους τομείς εμπορίου και διαχείρισης.