Η Σεούλ πρόκειται να αποκτήσει ένα Μουσείο για Ρομπότ και η πρώτη έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» θα αφορά στο ίδιο το κτήριο, καθώς θα κατασκευαστεί από… ρομπότ!

Στόχος του «Μουσείου Επιστήμης Ρομπότ» (RSM) στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας δεν είναι άλλος από την αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού για τις γνώσεις του αναφορικά με τη ρομποτική.

Μετά από διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε η κυβέρνηση της χώρας το σχεδιασμό για το νέο αυτό μουσείο, που οφείλουμε να του αποδώσουμε τον ορισμό της «παγκόσμιας πρώτης», θα αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Melike Altinisik Architects (MAA) με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Η κατασκευή του μουσείου αναμένεται να ξεκινήσει το 2020, ενώ σύμφωνα με τα πλάνα η ολοκλήρωσή του προβλέπεται για το 2022 και τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου στα τέλη της ίδιας χρονιάς.

Οι ιθύνοντες του αρχιτεκτονικού γραφείου έχουν οραματιστεί έναν πρωτοποριακό τρόπο για την δημιουργία του μουσείου, καθώς θα χρησιμοποιήσουν ρομπότ για την συναρμολόγηση και κατασκευή του φουτουριστικού αυτού κτηρίου.