Αυξημένες κατά 15%-20% είναι οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία των νησιών των Σποράδων σε σχέση με την περσινή θερινή σεζόν. Μάλιστα, βάσει των κρατήσεων, κυρίως από τουρίστες της Βόρειας Ευρώπης, η ανοδική τάση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως επισήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη.

«Η αύξηση των διανυκτερεύσεων φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι 15%-20%, ποσοστό αρκετά μεγάλο. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο καιρός να μην μας έκανε το χατίρι, όμως αυτό δεν μείωσε τις αφίξεις των τουριστών, που επιλέγουν τα νησιά των Σποράδων για να περάσουν τις διακοπές τους. Σήμερα η πληρότητα των ξενοδοχείων των Σποράδων αγγίζει το 65%-75% και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως και τις 25 Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα σαφώς και υπάρχει μια πτώση έως και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, οπότε ολοκληρώνεται η σεζόν», αναφέρει η κ.Διαμάντη.

Και προσθέτει: «Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια προβολής των νησιών. Είναι πανέμορφα νησιά με υπέροχους ανθρώπους. Στην αύξηση της κίνησης σημαντικό ρόλο παίζει και η καθημερινή σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με δρομολόγια από την Γλύφα. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα».