Τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου υποδέχονται τα Χριστούγεννα με τον πιο γλυκό και ευφάνταστο τρόπο!

Σπιτάκια φτιαγμένα από gingerbread, δέντρα από μακαρόν ή μπισκότα και ζαχαρωτά και ένας γορίλας ντυμένος Άγιος Βασίλης συνθέτουν ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό και σας βάζουν στο εορταστικό κλίμα.

Το σπιτάκι του Χάνσελ και της Γκρέτελ στο InterContinental στο Σικάγο

Με ένα γλυκό και άκρως εντυπωσιακό τρόπο κήρυξαν την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο πολυτελές ξενοδοχείο InterContinental στο Σικάγο.

Το Gingerbread House, ένα 3μέτρων ψηλό σπίτι, στολισμένο με κάθε είδους ζαχαρωτά και γλυκίσματα δεσπόζει στο λόμπι του ξενοδοχείου και υποδέχεται τους επισκέπτες.

Ο Executive Chef Randy Reed έφτιαξε το σπίτι από το μηδέν, χρησιμοποιώντας πάνω από 227 κιλά αλεύρι, 50 κιλά βούτυρο και 1.020 αυγά, ενώ το διακόσμησε με 320 καραμέλες μέντας, 300 καραμέλες βουτύρου και 36 μεγάλες ράβδους καραμέλας!

Κάνοντας πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο το παιδικό παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ, με το ζαχαρωτό σπιτάκι, οι υπεύθυνοι του InterContinental εντυπωσιάζουν, γεμίζοντας χαρά μικρούς και μεγάλους.

Ένα εντυπωσιακό δέντρο από μακαρόν στο The Ritz – Carlton, Charlotte

Έξι ολόκληροι μήνες χρειάστηκε η ομάδα ζαχαροπλαστικής του Bar Cocoa του ξενοδοχείου Ritz – Carlton, στην Charlotte της Νότιας Καρολίνας για να βρουν την τεχνική και τον τρόπο κατασκευής ενός από τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα, το οποίο φτιάχτηκε από 8.000 μακαρόν!

Μέσα σε 58 ώρες οι σεφ «έστησαν» αυτό το πρωτότυπο βρώσιμο δέντρο, το «Macaron Holiday Tree», που θα κοσμεί το λόμπι του ξενοδοχείου έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Τα macarons χρωματισμένα στις εορταστικές αποχρώσεις του κόκκινου, του πράσινου και του χρυσού φτιάχτηκαν από 10.008 ασπράδια αυγών, 57 φλιτζάνια ζάχαρη, 57 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, 57 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου και 15 ποτήρια νερό.

Ο εορταστικός διάκοσμος συμπληρώνεται από μια πολύχρωμη βιτρίνα με κάθε είδους γιορτινές λιχουδιές και νόστιμα γλυκά, που προσφέρονται στους πελάτες του Bar Cocoa. Μάλιστα διοργανώνονται και μαθήματα ζαχαροπλαστικής για τους επισκέπτες και τους πελάτες του ξενοδοχείου. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότα στο ξενοδοχείο Corinthia στο Λονδίνο

Μια ομάδα από 12 ζαχαροπλάστες και πολύ φαντασία χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί το τριών μέτρων θεαματικό δέντρο του ξενοδοχείου Corinthia στο Λνδίνο, που θα στολίζει για όλη τη διάρκεια των γιορτών το λόμπι του πολυτελούς καταλύματος.

Αποτελούμενο από 5.000 μπισκότα, τα οποία τοποθετήθηκαν περιμετρικά μιας ξύλινης κατασκευής, το δέντρο φτιάχτηκε από 80 κιλά αλεύρι, 48 κιλά σιρόπι, 20 κιλά ζάχαρη, 3 κιλά κανέλα, 180 κρόκους αυγών και 5 λίτρα γάλα.

Μετά την τοποθέτηση των μπισκότων, ο δέντρο διακοσμήθηκε με χειροποίητα στολίδια, βρώσιμα φύλλα γκι, χρυσόσκονη, μπαστουνάκια από καραμέλα, μπισκοτάκια σε σχήμα αστεριών και φυσικά ζαχαρωτά – χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Ένας γορίλας ντύθηκε Άγιος Βασίλης στο Hyatt Andaz του Λονδίνου

Το ξενοδοχείο Andaz της γνωστής αλυσίδας Hyatt επέλεξε να εντυπωσιάσει τους πελάτες του με έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο.

Σε συνεργασία με το Old Spitalfields Market, το Ravensbourne College και τον καλλιτέχνη Bobby Patmore καλεί όλους να συμμετάσχουν στο «Andaz Goes Ape». Φέτος το Andaz αποτίνει φόρο τιμής στη μαγεία που δημιουργούν οι βιτρίνες των διάσημων καταστημάτων του Λονδίνου, παίρνοντας έμπνευση κυρίως από το ανατολικό Λονδίνο.

Όσοι βρεθούν στο ξενοδοχείο την περίοδο των εορτών θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα γιγαντιαίο, χρυσό γορίλα, ντυμένο ως Άγιο Βασίλη, που εκτίθεται στην βιτρίνα του ξενοδοχείου με την απαραίτητη συνοδεία πακέτων με δώρα.

Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο, μια «αλυσίδα» από μικρά χρυσά πιθηκάκια, που κρέμονται από την οροφή κάνει την εμφάνιση του στο λόμπι. Αποκλειστικά σχεδιασμένος από τον Bobby Patmore και το Ravensbourne Collegeμ με τη χρήση 3D τεχνολογίας εκτύπωσης, οι χρυσοί πιθήκους κρέμονται χέρι-χέρι κρατώντας γκι.

Για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, κάθε βράδυ προσφέρονται στο Lounge νόστιμες λιχουδιές, όπως ψωμί με μπανάνα, τσιπς μπανάνας, καρύδια και ζεστό κρασί. Παράλληλα, τα δυο νέα κοκτέιλ με θέμα τα μαϊμουδάκια, το «Monkey Business» και το «Maker’s Monkey» θα σερβίρονται για όλο τον μήνα Δεκέμβριο στο μπαρ του ξενοδοχείου.