Σε απόσταση μόλις 24 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου συναντά κανείς ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά τοπία της Ανατολικής Κρήτης. Το μικρό και σχετικά άγνωστο φαράγγι της Αγριόμαντρας οδηγεί σε μια από τις πιο δυσπρόσιτες και ειδυλλιακές παραλίες του Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα.

Βόρεια από το χωριό Καβούσι, στο καλά κρυμμένο οροπέδιο Λάκκος του Αμπελιού συναντάται το φαράγγι της Αγριόμαντρας, δηλαδή τόπος όπου τα κατσίκια βόσκουν ελεύθερα. Ένα μικρό μινωικό καλντερίμι «δείχνει» τη διαδρομή κατά μήκος του φαραγγιού που οδηγεί στην ομώνυμη παραλία.

Στο μέσον περίπου του μήκους του φαραγγιού συναντάται ένα μικρό σπήλαιο ονόματι Άγιος Ιωάννης, το οποίο κατά τους βυζαντινούς χρόνους χτίστηκε από κάποιον ερημίτη και λειτουργούσε ως σπηλαιώδης ναός, αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο. Φτάνοντας στην παραλία απομεινάρια τοιχοποιίας στη δεξιά πλευρά χρονολογούνται από την ίδια περίοδο με την τοιχοποιία στο σπήλαιο.

Η διαδρομή από το χωριό Καβούσι μέχρι την παραλία είναι περίπου 3 χλμ., με την διαδρομή να διαρκεί 50 λεπτά, ενώ από το Λάκκο Αμπελίου η απόσταση είναι πολύ μικρότερη, 650 μέτρα, και χρειάζονται 20 λεπτά για να προσεγγίσει κανείς την ακτή από το μονοπάτι.