Λίγο έλειψε κατά την διάρκεια της κατασκευής του ο πρωτομάστορας του να χάσει το κεφάλι του, καθώς το τρίτοξο πέτρινο γεφύρι του Αζίζ Αγά, κοντά στο χωριό Τρίκωμο, στο νομό Γρεβενών, πριν προλάβει να ολοκληρωθεί, κατέρρευσε δύο φορές.

Το δύσκολο, ωστόσο, έργο εξαιτίας του μεγάλου μήκους και ύψους κατάφερε να «σταθεί» όρθιο το 1727 και, έτσι, πήρε και το όνομα του χρηματοδότη του, ο οποίος παρήγγειλε την δημιουργία του επί Τουρκοκρατίας.

Το αξιοσημείωτο με το συγκεκριμένο γεφύρι είναι ότι διαθέτει το μεγαλύτερο σε άνοιγμα τόξο από τα μέχρι σήμερα σωζόμενα σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα το άνοιγμα του τόξου του αγγίζει τα 15 μέτρα, ενώ το συνολικό μήκος του γεφυριού τα 70.

Η θέση που χτίστηκε το γεφύρι ήταν ακριβώς πάνω στον ορεινό δρόμο που συνέδεε τη Μακεδονία με την Ήπειρο και επί τουρκοκρατίας εξυπηρετούσε στο πέρασμα των ντόπιων εμπόρων, των καραβανιών καθώς και τον ξενιτεμένων που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον στην ανατολική Ευρώπη.

Το γεφύρι του Αζίζ Αγά γεφυρώνει το Βενέτικο ποταμό, ενώ είναι αρμονικά ενταγμένο στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον στις ανατολικές υπώρειες της Πίνδου.