Το πέτρινο χωριό του Πάρνωνα

Αρμονία πλούσιας φύσης και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:15
31/12/2019
Το πέτρινο χωριό του Πάρνωνα
loading

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο όμορφα χωριά της Πελοποννήσου και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Λεωνίδιο, στο δρόμο που συνδέει την Αρκαδία με τη Λακωνία. Ο Κοσμάς σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.150 μέτρων σε μια πλαγιά του Πάρνωνα, είναι πνιγμένος μέσα σε δάση από έλατα, καστανιές, καρυδιές και πλατάνια.

Το ωραιότερο πρόσωπο της φύσης και εδώ -όπως και στην υπόλοιπη Αρκαδία- γίνεται αισθητό σε κάθε γωνιά του χωριού, με την ευρύτερη περιοχή να φημίζεται για τα υπέροχα δάση, τις γάργαρες ρεματιές και τα άφθονα νερά, που αναδεικνύουν το χωριό σε ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός και τα σπίτια του είναι πετρόχτιστα, με τους κατοίκους να φημίζονται για τις δημιουργίες τους από πέτρα. Η εκκλησία του χωριού με τις βρύσες-λεοντοκεφαλές βρίσκεται στην καρδιά του χωριού, ενώ η πλατεία «χάνεται» κάτω από τα τεράστια πλατάνια.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή η εντυπωσιακή μονή της Παναγίας της Έλωνας, η οποία «εμφανίζεται» σαν κρεμασμένη στο βράχο, μέσα στην πολυποίκιλη βλάστηση και τους πανύψηλους άγριους βράχους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει