Με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και όμορφα τοπία, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας μεταμορφώνεται το χειμώνα σε ένα παραμυθένιο προορισμό.

Το γραφικό Σέγκεντ προσφέρει γαστρονομικές και πολιτιστικές απολαύσεις στον ταξιδιώτη. Βρίσκεται μόλις 170 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, κοντά στα νότια σύνορα της χώρας και είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τίσα.

Τα μοναδικά αξιοθέατα, τα διάσημα ζαχαροπλαστεία και οι χαλαρές βόλτες εξασφαλίζουν μια ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον μεγαλοπρεπή Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό, τον τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη που χρονολογείται από το 1913 και τον γοτθικό  ναό των Φραγκισκανών που κατασκευάστηκε στις αρχές του 15ου αιώνα.

Ένα άλλο εξαίρετο παράδειγμα αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα είναι η Συναγωγή που χτίστηκε το 1907 από τον Lipot Baumhorn, ένα διάσημο αρχιτέκτονα.

Η γκαλερί Kass είναι ως επί το πλείστον αφιερωμένη στο έργο του Janos Kass, ενός Ούγγρου καλλιτέχνη και επίτιμου πολίτη του Σέγκεντ. Εκτός από τη συλλογή της δουλειάς του υπάρχουν και άλλες εκθέσεις νέων καλλιτεχνών.

Το Σέγκεντ είναι γνωστό και ως το σπίτι της πάπρικας. Το ιδιαίτερο μπαχαρικό έφτασε στη χώρα στα μέσα του 16ου αιώνα, ενώ εδώ παρασκευάζεται και το διάσημο ουγγαρέζικο σαλάμι Pick από παραδοσιακά αλλαντοπωλεία.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Σέγκεντ / Ουγγαρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Φιορίνι (1 ευρώ ισοδυναμεί με 323,97 φιορίνια)

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 2 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.