Η κοσμοπολίτικη μητρόπολη του γερμανικού βορρά συνδυάζει καταπράσινη φύση και μεγάλη ναυτική ιστορία. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας αποτελεί ένα κράμα αντιθέσεων με βιομηχανικές περιοχές και μοντέρνες αστικές συνοικίες.

Το Αμβούργο πάνω στα νερά του Έλβα και του Άλστερ, εντυπωσιάζει με ένα υπερθέαμα λιμνών, καναλιών και ειδυλλιακών πάρκων.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Δημαρχείο του Αμβούργου και τον Πύργο του που αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Παλιά Πόλη με ύψος 112 μέτρα. Ακόμη, το International Maritimes Museum που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ναυτικών θησαυρών στον κόσμο.

Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει τη χανσεατική πόλη-λιμάνι κάνοντας μια πλωτή βόλτα γύρω από τις αποβάθρες, περνώντας κανάλια, γέφυρες, αποθήκες και τα εντυπωσιακά πλοία-μουσεία που είναι αραγμένα στα νερά του Έλβα.

Η τεχνητή λίμνη Alster είναι ένας παράδεισος απόδρασης και αναψυχής με βελανιδιές, καστανιές, κύκνους και χήνες του πάρκου που την περιβάλλει και τα ιστιοφόρα που ταξιδεύουν στα ήρεμα νερά της. Η Πινακοθήκη Hamburg Kunsthalle αποτελεί must προορισμό για κάθε φιλότεχνο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Αμβούργο / Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 3 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 2 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.