Γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακές σπηλιές και απομονωμένοι όρμοι συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για διακοπές στο νησάκι της Κροατίας.

Το απομονωμένο αλλά κοσμοπολίτικο Βις από μακριά μοιάζει με ένα μεγάλο κομμάτι βράχου. Με αξιομνημόνευτη ομορφιά, πυκνά δάση και βενετσιάνικα σπίτια μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, ωστόσο προσφέρει αρκετές εμπειρίες στον επισκέπτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα φρούρια που έχτισαν οι Αυστριακοί και οι Βρετανοί, να δει από κοντά τα ελληνικά και ρωμαϊκά ψηφιδωτά και να δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ με βάση τα φρέσκα θαλασσινά.

Το Βις προσφέρει απλόχερα ηρεμία και γαλήνη στον επισκέπτη, καθώς και αρκετές δραστηριότητες στη φύση, όπως κατάδυση, πεζοπορία και ορειβασία στο όρος Hum.

Ένα σμήνος από ιστιοπλοϊκά κεντούν κάθε καλοκαίρι τα τιρκουάζ νερά του νησιού, που αποτελούσε μέχρι το 1989 στρατιωτική βάση της Γιουγκοσλαβίας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

vismap

Βις / Κροατία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κούνα Κροατίας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Σπλιτ με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μονάχου είναι 4 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Φρανκφούρτης. Από το Σπλιτ φτάνει κανείς στο Βις με φέρι σε δυόμισι ώρες περίπου.

ΒΙΣ ΚΡΟΑΤΙΑ ΒΙΣ ΚΡΟΑΤΙΑ ΒΙΣ ΚΡΟΑΤΙΑ ΒΙΣ ΚΡΟΑΤΙΑ ΒΙΣ ΚΡΟΑΤΙΑ ΒΙΣ ΚΡΟΑΤΙΑ

ΒΙΣ ΚΡΟΑΤΙΑ