Η εντυπωσιακή γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου

Επιβλητικό πέρασμα πάνω από την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:21
10/01/2018
Η εντυπωσιακή γέφυρα της λίμνης Πολυφύτου
2
loading

Η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, του ποταμού Αλιάκμονα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πόλη της Κοζάνης και 5 χιλιομέτρων από τα Σέρβια. Δύο γέφυρες ενώνουν τις όχθες της. Η θεαματική Γέφυρα Πολυφύτου- που λέγεται και υψηλή γέφυρα Σερβίων/Νεράιδας- είναι μία από τις μακρύτερες στην Ελλάδα με μήκος 1.372 μέτρα και ύψος 55 μέτρων από το νερό. Υπάρχει επίσης η γέφυρα του Ρυμνίου, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά κοντά στην Αιανή και είναι μικρότερη, καθώς το μήκος της φτάνει τα 615 μέτρα.

Η γέφυρα Πολυφύτου αποτελεί αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό τμήμα της εθνικής οδού Κοζάνης - Λάρισας ενώ η λίμνη σχηματίστηκε το 1973, μετά τη δημιουργία του φράγματος, και καλύπτει έκταση 74 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στα νερά της έχουν καταγραφεί 17 είδη ψαριών του γλυκού νερού, ενώ έχει αναδειχθεί και σε τόπο σημαντικό για την ορνιθοπανίδα, με καταγεγραμμένα 128 είδη πουλιών. Στη φιλόξενη περιοχή της λίμνης βρίσκουν χειμερινό καταφύγιο και μεταναστευτικά είδη.

Στο βόρειο άκρο της λίμνης βρίσκεται ο οικισμός Νεράιδα, με εκπληκτική θέα στη γέφυρα και τη λίμνη.

ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κύργιας Απόστολος

    Βαϊζογλού έχεις ξεπεράσει στην προπαγάνδα ακόμα και τους Σκοπιανούς, Υψηλή Γέφυρα Σερβίων Λέγετε σε αρέσει δεν σε αρέσει, αλλά λυπάμαι και το συγκεκριμένο site που δημοσιεύει αναλήθειες και ανακρίβειες χωρίς να διασταυρώνει τα γραφόμενα του κάθε ένα που στέλνει κείμενα και φωτογραφίες για δημοσίευση. Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων της λίμνης πολυφύτου είναι οι σωστές ονομασίες.

  2. avatar Κουκλινου γεωργια

    Κυριε τ ν πω μ τν φυση θ τ βαλω μακαρι ο ανθρωπως ν βαδιζε σ ρυθμους παραδοσιακους ετσι κ ο σοφος μετα φταιη ν λεει νους υγειης εν σωματι κ αμα ξερει τ τουπε ο γυφτος θ κυκλοφοραγε ν μ συνχωρης αλλα κανω τν μουρακλα μ τν εργωλαβω αφτα τωρα ο ανησοροπος πς μπηκε σχολανε η πως επιτρεπετε αφτη η ντροπη κ γω εχω βιωση σ τραπεζα απ συνταξιουχω στν διευθηντη επιδη δν τ παραχορουσε τν προτια τν στολισα οπος επρεπε ευχαριστω π μ ακουτε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει