Με παραδεισένιες παραλίες, κοραλλιογενείς υφάλους που σχηματίζουν λιμνοθάλασσες με κρυστάλλινα νερά και λευκή ψιλή άμμο, ο Μαυρίκιος σας παρασύρει στην τροπική αγκαλιά του.

Αυτή η ιδιαίτερη κουκίδα γης βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Ινδικό Ωκεανό. Το 1598, Ολλανδοί ναυτικοί κατέληξαν στο νησί εξαιτίας ενός τυφώνα και έδωσαν στο νησί το σημερινό του όνομα προς τιμήν του πρίγκιπα Μαυρίκιου του Νασάου, κυβερνήτη και κληρονόμου των Κάτω Χωρών.

Το νησί αποτελεί ένα σταυροδρόμι, στο οποίο σμίγουν οι δρόμοι διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών και εθνικοτήτων που αντανακλώνται σήμερα στην αρχιτεκτονική, τη μουσική, την τέχνη και τη γαστρονομία.

Στην πρωτεύουσα Port Louis τα αποικιακού ρυθμού κτίρια εναλλάσσονται με τα πολυώροφα εμπορικά, ενώ απαραίτητη είναι μια στάση στην τοπική αγορά που ξεχειλίζει αρώματα, χρώματα και γεύσεις. Το νησί στο Αρχιπέλαγος Μασκαρένιας συνδυάζει εκτάσεις με φυτείες ζαχαροκάλαμου, ηφαιστειογενή βουνά και δαντελένιες παραλίες.

Αξίζει να επισκεφθείτε τους κήπους Pamplemousse, από τους παλαιότερους στον κόσμο με μια μαγευτική συλλογή από τεράστια νούφαρα, χουρμαδιές και ιαματικά βότανα καθώς και το πάρκο πουλιών Casela.

Στους καταρράκτες του Chamarel το νερό πέφτει από μεγάλο ύψος ανάμεσα σε τροπική βλάστηση, ενώ στη «γη των επτά χρωμάτων», παρατηρείται ένας ιδιόμορφος γεωλογικός σχηματισμός. Στρώματα στέρεης λάβας χρωματίζονται από κόκκινο μέχρι βιολετί και μπλε εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.

Η λίμνη Grand Bassin βρίσκεται σε ένα σβησμένο ηφαιστειακό κρατήρα και θεωρείται ιερό σημείο για τους ινδουιστές ενώ στις όχθες της είναι χτισμένος ο ναός Ganga Talao. Γεμάτη αντιθέσεις είναι και η τοπική κουζίνα που συνδυάζει μπαχαρικά και αρώματα δημιουργώντας κινέζικα, ινδικά, κρεολικά και αραβικά πιάτα.

Δοκιμάστε να ψαρέψετε στην ανοιχτή θάλασσα, που αποτελεί και τοπικό «πάθος» και ανακαλύψτε τη μοναδική ομορφιά του βυθού, περιπλανώμενοι στα κοράλλια των υφάλων.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

MAVRIKIOSΜαυρίκιος / Ινδικός Ωκεανός

Διαφορά ώρας: 1 ώρα μπροστά

Νόμισμα: Ρούπια Μαυριτανίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 39.32 Ρούπιες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Λονδίνου είναι 12 ώρες 15 λεπτά από την Αθήνα και 14 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Λονδίνου και Αθήνας.

ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ