Οι στεργιανοί, καλοκαιρινοί προορισμοί τα τελευταία χρόνια κερδίζουν όλο και περισσότερο το κοινό με τη Θεσπρωτία να συγκαταλέγεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων.

Προορισμοί όπως τα Σύβοτα και η Πάργα σημειώνουν αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο με τους περισσότερους να επιλέγουν τις εν λόγω περιοχές λόγω των ονειρικών παραλιών τους, που η αλήθεια είναι ότι δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Μπέλλα Βράκα

Μπέλλα Βράκα

Στα Σύβοτα, συναντάται μία από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ηπείρου, η οποία νοητά ταξιδεύει σε μέρη μακρινά και ονειρεμένα. Ο λόγος για την Μπέλλα Βράκα, στο νησάκι Μουρτεμένο, την οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει με τα πόδια καθώς τα νερά είναι αβαθή.

Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της ακτής το ροζ χρώμα της αμμουδιάς, το οποίο οφείλεται στο έντονο κοκκινόχωμα της περιοχής, αλλά και το γεγονός ότι το βάθος της θάλασσας δεν περνάει τους 40 πόντους, κάτι που ευνοεί ιδιαιτέρως την πεζή προσέγγιση της ακρογιαλιάς.

Σαρακήνικο

Σαρακήνικο Πάργα

Η παραλία της Πάργας μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με την εντυπωσιακότερη και πιο πολυφωτογραφημένη ακτή του όμορφου νησιού των Κυκλάδων, ωστόσο η εικόνα της δεν παραπέμπει καθόλου σε αυτή. Ένας υπέροχος ελαιώνας που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, μια χρυσαφένια ακτή με ψιλή στο μεγαλύτερο τμήμα της αμμουδιά και τα ονειρικά γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου δημιουργούν ένα σκηνικό μοναδικής φυσικής ομορφιάς που ξελογιάζει.

Η παραλία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Πάργα, μόλις 12 χλμ. την χωρίζουν από την γραφική πόλη της Ηπείρου, και εντοπίζεται στο βάθος ενός κλειστού κόλπου με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες ακτές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συγκαταλέγεται στις σχετικά άγνωστες στο μαζικό τουρισμό επιλογές.

Βάλτος

Βάλτος Πάργα

Απλωμένη σε μήκος 3 χλμ. κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που στέκεται αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων το κάστρο της Πάργας, η παραλία του Βάλτου προσελκύει κάθε χρόνο αμέτρητους επισκέπτες με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά της για άκρως δροσιστικά μακροβούτια. Καλυμμένη με άμμο και βότσαλο, η ακτή είναι σχετικά ασφαλής από τους ισχυρούς ανέμους καθώς προστατεύεται από τον όρμο του κάστρου της πόλης και εκείνον της Παναγίας της Βλαχέρνας.

Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα θαλάσσιων σπορ. Γύρω από αυτήν λειτουργούν ταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μίνι μάρκετ. Η εύκολη πρόσβασή της, με τα πόδια, το αυτοκίνητο ή βαρκάκια από το λιμάνι της Πάργας, την καθιστούν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην περιοχή.