Τα city breaks κάνουν δυναμικό comeback. Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια αποφυγής των αστικών κέντρων, οι ταξιδιώτες ανυπομονούν να επιστρέψουν στην αγαπημένη τους μητρόπολη, να ξεναγηθούν στα αξιοθέατά της, να γευματίσουν στα κορυφαία εστιατόρια και να ζήσουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε μια πόλη που δεν είναι η δική τους.

Νέα Υόρκη

«Ήταν μια ώθηση για όλους όταν το Ηνωμένο Βασίλειο απελευθέρωσε τα σύνορά του στις 26 Ιανουαρίου», δήλωσε στους New York Times ο Henley Vazquez, συνιδρυτής του FORA, ενός ταξιδιωτικού γραφείου στη Νέα Υόρκη. «Οι κρατήσεις αυξάνονται για κλασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, ιδιαίτερα το Παρίσι και το Λονδίνο. Οι πελάτες θέλουν να επανασυνδεθούν με ειδικά ξενοδοχεία και εστιατόρια και απλώς να απολαύσουν τον πολιτισμό του εκάστοτε προορισμού».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Shawna Owen, πρόεδρος του Huffman Travel, ενός πρακτορείου με έδρα το Σικάγο που ειδικεύεται στα πολυτελή και οικογενειακά ταξίδια, σχεδιάζει μεγάλα ταξίδια το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη. «Η Νέα Υόρκη βουίζει ξανά και οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι να δειπνήσουν σε hot spots και να απολαύσουν τον δυναμισμό της πόλης».

City Breaks: Νέα Υόρκη, Παρίσι και Λονδίνο στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών

Παρίσι

Υπογραμμίζοντας την τάση της επιστροφής στη Νέα Υόρκη, ο ιστότοπος ταξιδιωτικών κρατήσεων Skyscanner αναφέρει ότι η Νέα Υόρκη είναι ο κορυφαίος εσωτερικός προορισμός της για κρατήσεις μέχρι στιγμής το 2022, ενώ το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο Expedia είχε αύξηση 13% στις αναζητήσεις για τη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το Παρίσι και το Λονδίνο είναι οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί που αναζητήθηκαν στο Scott’s Cheap Flights, μια υπηρεσία που παρακολουθεί τις προσφορές πτήσεων. Οι αναζητήσεις ξενοδοχείων στην Expedia αυξήθηκαν κατά 62% για το Λονδίνο και 51% για το Παρίσι από την 1η Ιανουαρίου, ενώ η εφαρμογή για κινητά Hopper αναφέρει ότι το Λονδίνο και το Παρίσι είναι δύο από τους διεθνείς προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις για την άνοιξη του 2022.

Λονδίνο

Με τη χαλάρωση των περιορισμών, η Four Seasons Hotels and Resorts ανέφερε αύξηση 80% στις κρατήσεις της στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη από τον Δεκέμβριο έως τις 16 Ιανουαρίου.

Από την άλλη, στο Λονδίνο, το πολυτελές ταξιδιωτικό πρακτορείο, Noteworthy, είδε τις κρατήσεις για τις ιδιωτικές του εκδρομές σε εμβληματικές βρετανικές τοποθεσίες να αυξάνονται κατά 145% τον Φεβρουάριο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021. «Το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας αποτέλεσε σίγουρα τουριστικό πόλο έλξης», είπε η Nicola Butler, ιδιοκτήτρια και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.