Αν ένα νησί στις Κυκλάδες έχει συνδυαστεί άρρηκτα στη συνείδηση του κοινού με τις παραλίες του, αυτό είναι σίγουρα η Νάξος. Με μια πληθώρα επιλογών που απευθύνεται σε όλους -οργανωμένες ή μη, με άμμο ή βότσαλο, με ρηχά ή πιο βαθιά νερά- καταφέρνει κάθε χρόνο να ικανοποιεί τους πάντες και έτσι να παραμένει διαχρονική, πια, επιλογή για εκείνους που αναζητούν τον ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, μόνοι, με παρέα ή την οικογένειά τους. Ανάμεσα σε αυτές και η ακτή της Αγίας Άννας, μια παραλία όνειρο με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά.

Νάξος: Η ακτή όνειρο με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, λοιπόν, η ακτή της Αγίας Άννας, αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Αγίου Προκοπίου και πρόκειται για μία ονειρεμένη παραλία με ατελείωτη χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά που παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά.

Στην ουσία πρόκειται για μία παραλία που κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ‘70 και του ‘80 είχε συνδυάσει το όνομά της άρρηκτα με το κάμπινγκ, προκαλώντας στην κυριολεξία συγκινήσεις στους επισκέπτες της με την ανέγγιχτη ακόμα φυσική ομορφιά της.

Σήμερα, εξακολουθεί να είναι μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή ακρογιαλιά, προσελκύοντας τους επισκέπτες του νησιού σε δροσιστικά μακροβούτια στα γαλαζοπράσινα νερά της.

Οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της με ομπρέλες και ξαπλώστρες, διαθέτει ταβέρνες για θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στη θάλασσα, καθώς και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος αναζητά πιο ήσυχες γωνιές δεν θα τις βρει. Μάλιστα, εκείνοι που επιλέγουν τη χαλάρωση και την ηρεμία προτιμούν το κομμάτι της παραλίας που βρίσκεται προς το ομώνυμο με την ακτή εκκλησάκι, όπου σχηματίζονται μικροί και απάνεμοι κόλποι.

Για να προσεγγίσει κανείς το εκκλησάκι υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη ξύλινη ράμπα. Η θέα από την αυλή του στα όσα σίγουρα μένουν χαραγμένα για πάντα στη μνήμη.