Αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του Λυκαίου Όρους, η Ανδρίτσαινα –ένα από τα ομορφότερα χωριά του νομού Ηλείας που θυμίζει πολύ αγαπημένους προορισμούς στην Αρκαδία (βρίσκεται στα σύνορα του νομού με την Αρκαδία)– εντυπωσιάζει τον επισκέπτη τόσο με την προσεγμένη αρχιτεκτονική της όσο και με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον ολόγυρά της.

Το σπιτάκια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές βουτηγμένα στην καταπράσινη φύση της περιοχής θυμίζουν αλπικό τοπίο, καθιστώντας την Ανδρίτσαινα ένα από τα ομορφότερα σημεία στο νομό Ηλείας.

Λιθόστρωτα, δαιδαλώδη σοκάκια –από τα ψηλότερα δρομάκια απολαμβάνει κανείς τόσο θέα στο χωριό όσο και στην περιβάλλουσα φύση–, μεγαλοπρεπή αρχοντικά και πέτρινες βρύσες συνθέτουν γραφικές εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Τα τραπεζάκια κάτω από τον γεροπλάτανο στην κεντρική πλατεία του χωριού ενδείκνυνται για παραδοσιακό καφέ, ενώ μια επίσκεψη στην ιστορική βιβλιοθήκη –εδώ φιλοξενούνται έγγραφα ιστορικής αξίας που αφορούν στη Γαλλική και την Ελληνική επανάσταση, σπάνιες εκδόσεις και χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 15ο αι.– και μια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο επιβάλλονται.

Στα όσα αξίζει κανείς, επίσης, να δει στην περιοχή γύρω από το χωριό, ο αρχαίος ναός του Επικούρειου Απόλλωνα (έργο του Ικτίνου) στην περιοχή Βάσσες (14 χλμ.), καθώς και το φαράγγι της Νέδας. Ό,τι και να αποφασίσει να κάνει ο επισκέπτης εδώ είναι σίγουρο ότι θα φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις, συμπεριλαμβάνοντας (πλέον) και την Ανδρίτσαινα στους αγαπημένους του προορισμούς.