Στα εβραϊκά Kitton σημαίνει μικρή, καλή κουζίνα. Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο πάνω από την Πλατεία Φιλελλήνων διαθέτει μικρό κατάλογο (εξού και η ονομασία του) και αποτελεί τη νέα γευστική στάση στην πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου.

Ο χώρος, ο οποίος παλιά λειτουργούσε ως στάβλος, χαρακτηρίζεται για τη φινέτσα και την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, με τους πέτρινους τοίχους και την ξύλινη οροφή να κεντρίζουν το μάτι. Η κουζίνα κινείται σε μεσογειακά γαστριμαργικά μονοπάτια με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις επιμελημένες από το σεφ Νίκο Κοντομάρκο.

Ανάμεσα στις επιλογές σας ξεχωρίζουν η πράσινη Frisse σαλάτα με φιλετάκια κοτόπουλο, μπέικον, αβοκάντο και βινεγκρέτ μουστάρδας, το καπνιστό χταπόδι με παρμεζάνα και λεμόνι, το προσούτο di Parma με πεπόνι και μαρμελάδα σύκο με σαμπούκα, οι παπαρδέλες με καπνσιτό σολομό, φινόκιο, μπρόκολο και βότκα, το ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας και το ribeye (Black Angus) με ψητά λαχανικά και φρέσκες τηγανητές πατάτες. Συνοδεύστε την επιλογή σας με κάποιο από τα κρασιά της wine list, η οποία περιλαμβάνει 20 ελληνικές ετικέτες από τον ντόπιο και τον ευρύτερο ελληνικό αμπελώνα.

Το γεύμα ή το δείπνο σας ολοκληρώνεται ιδανικά με κάποιο από τα εξαιρετικά γλυκά του, όπως cheesecake με βατόμουρο και καραμελωμένα φουντούκια ή προφιτερόλ με παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας.

Το βραδάκι επιλέξτε την μπάρα του για να απολαύσετε κάποια από τα εμπνευσμένα cocktails της cocktail list. Σας προτείνουμε το Kitton (βότκα, λικέρ μαστίχα, pink pepper, φρέσκος χυμός λεμόνι, σιρόπι ζάχαρης) ή το Mango (βότκα, triple sec, χυμός μάνγκο, σιρόπι αγαύης, φρέσκος χυμός lime).

Tip: Στο χώρο φιλοξενούνται καλλιτεχνικές εκθέσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης, διοργανώνονται βραδιές με συγκεκριμένα πιάτα και είδη μουσικής.

Info:

Καθημερινά: από τις 10.00, Δευτέρα-Παρασκευή: 12.30, Σάββατο-Κυριακή: 12.00-01.30 (κουζίνα)

Τιμές: από 20 ευρώ/άτομο, 3 ευρώ (freddo cappuccino), 6 ευρώ (ποτό), από 8 ευρώ (cocktail)

Εθνικής Αντιστάσεως 1 & Παπανικολάου, Λιμάνι, Ναύπλιο

Τηλ. +30 27524 00123, +30 6944 52358

[email protected]

www.facebook.com/pages/Kitton/