Η δυσπρόσιτη παραλία των Μαρμάρων στα Χανιά, αποτελεί μία από τις πιο μικρές και υπέροχες ακρογιαλιές του νομού.

Η εμπειρία για να την προσεγγίσει κανείς μένει σίγουρα αξέχαστη, καθώς η πιο δύσκολη μεν, αλλά ονειρική δε, επιλογή για να φτάσει ο επισκέπτης του νομού εδώ είναι να διασχίσει το εντυπωσιακό φαράγγι της Αράδαινας -η διαδρομή διαρκεί περίπου 4 ώρες. Μια εξαιρετική διαδρομή με τοπία που δύσκολα συναντώνται αλλού, οδηγεί σε αυτόν τον μικροσκοπικό κόλπο, στο νότιο τμήμα των Χανίων, που περιβάλλεται από επιβλητικούς λευκούς βράχους.

Εναλλακτικά, μονοπάτι ξεκινάει και από το απομονωμένο καλοκαιρινό θέρετρο του Λουτρού (περίπου μιάμιση ώρα), ενώ πραγματοποιούνται και συχνά δρομολόγια με καραβάκια από το γραφικό λιμανάκι του.

Αυτό που αντικρίζει ο επισκέπτης στην παραλία των Μαρμάρων (γνωστή και ως Διαλισκάρι) αποτυπώνεται για πάντα στη μνήμη του, καθώς η εικόνα με τα λευκά βράχια ολόγυρα και τις σπηλιές με τις μικρές παραλίες που σχηματίζοναι μέσα σε αυτά, σε συνδυασμό με τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα, σαν ψεύτικα, νερά δύσκολα ξεχνιέται.

Η ακρογιαλιά είναι οργανωμένη, ενώ δίπλα ακριβώς λειτουργεί και ένα μικρό ταβερνάκι που σερβίρει παραδοσιακές λιχουδιές της τοπικής, κρητικής κουζίνας.