Οι τουρίστες θεωρούν την Αθήνα μία γοητευτική πόλη

Διεξήχθη έρευνα και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν σήμερα


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
2:55
20/11/2019
Οι τουρίστες θεωρούν την Αθήνα μία γοητευτική πόλη
5
loading

«Η Αθήνα εξακολουθεί να αποτελεί μια γοητευτική πόλη με πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες», όπως προκύπτει από την 15η ετήσια Έρευνα «Περί Ικανοποίησης Ξενοδοχείων και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2019», τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσθηκαν σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, κατά την 49η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από την άποψη περίπου 1500 επισκεπτών ενοίκων ξενοδοχείων μελών της Ένωσης που ήρθαν στην Αθήνα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2019.

Αυτοί δέχτηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων που σκιαγραφούν το προφίλ τους, την υποδομή της πόλης, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τη πολιτιστική ζωή, αλλά και την συνολική εμπειρία τους, η οποία και βαθμολογήθηκε από τους ίδιους με 8,1 στα 10.

Οι περισσότεροι επισκέπτες θα ξαναέρχονταν σε ποσοστό 87% ή θα σύστηναν σε ποσοστό 96% την Αθήνα και δηλώνουν ευχαριστημένοι από την σχέση τιμής - ποιότητας, ωστόσο, για άλλη μια χρονιά επισημαίνουν προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλύσουμε όπως η καθαριότητα της πόλης, για την οποία βαθμολογούμαστε με κάτι περισσότερο από τη βάση, 5.6 στα 10.

Την ίδια στιγμή, πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν επίσης από τη διερεύνηση της Απόδοσης των Αθηναϊκών ξενοδοχείων, που καταδεικνύουν αφενός μεν έντονη εποχικότητα , αφετέρου την εντυπωσιακή πτώση του επαγγελματικού Τουρισμού - κάτι που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την έλλειψη κατάλληλης συνεδριακής υποδομής για μεγάλα διεθνή συνέδρια.

Παράλληλα, παρατηρείται στασιμότητα στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας παρά την αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στο αεροδρόμιο, όπως τονίζεται πάντα στην έρευνα. Περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες είναι άγνωστο που κατευθύνονται φτάνοντας στην πόλη.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κα Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, «βρισκόμαστε, παραμονές του 2020 σε ένα σημείο που θεωρητικά θα έπρεπε να το έχουμε ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες. Τα στοιχεία κίνησης και απόδοσης του 2019 των ξενοδοχείων της Αθήνας, δείχνουν ξεκάθαρα την τάση μας στη στασιμότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Οοοοοοοοο

  Χαίρεσαι να κάνεις περίπατο στο κέντρο της Αθήνας,έχει άλλο αέρα,νοσταλγία,ειδικά μετά τις βραδυνές ώρες....

 2. avatar Ο πανέμορφη

  Ειδικά η ομόνοια,με το υπέροχο γλυπτό ...

 3. avatar nv

  ΑΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ ΑΠ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΝΥΧΤΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ? Η ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΕ BY PASS?

 4. avatar jasmine

  Φαίνεται δεν πήγαν από Σταδίου και Ομόνοια πλευρα

 5. avatar spyrospeiratis

  ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει