Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο στον κόσμο βρίσκεται στην πόλη Hengdian στην επαρχία Zhejiang, στο ανατολικό τμήμα της Κίνας και λειτουργεί από το 1996.

Παρόλο που το Hengdian World Studios, γνωστό και ως «Chinawood» δεν είναι ιδιαιτέρως φημισμένο, όπως άλλα στούντιο ανά τον πλανήτη, κατέχει την πρώτη θέση ως προς το μέγεθός του, με την έκτασή σου να είναι τόσο μεγάλη, ώστε ούτε μία ημέρα επίσκεψης να μην φτάνει για να ξεναγηθεί κάποιος στους χώρους του.

Μάλιστα, όσοι έχουν βρεθεί σε αυτό προτείνουν στους μελλοντικούς επισκέπτες του να χρησιμοποιήσουν κάποιο μεταφορικό μέσο στην περίπτωση που δεν δηλώνουν ιδιαιτέρως λάτρεις της πεζοπορίας.

Στις, συνολικής έκτασης 3,3 τετραγωνικών χλμ., εγκαταστάσεις του (τα κτίρια μόνο απλώνονται σε μία έκταση 495 τ.μ.) λειτουργούν οκτώ διαφορετικά θεματικά πάρκα, ενώ στους χώρους βρίσκονται ένα παλάτι, δρόμοι του Χονγκ Κονγκ καθώς και μία περιοχή απ’ όπου περνάει ένα ποτάμι.

Αρκετά εντυπωσιακό, πέραν των αληθινών σκηνικών που ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει από κοντά, είναι και το γεγονός ότι όση ώρα κανείς ξεναγείται στους χώρους των στούντιο μπορεί να πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο γυρίσματα κάποιας ταινίας.