Ο Σεπτέμβριος αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για τις τελευταίες εξορμήσεις με άρωμα καλοκαιριού, όσο και για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις.

Για εσάς που θέλετε να τα συνδυάσετε και τα δύο προτείνουμε τρία πανέμορφα χωριά που συνδυάζουν τον φυσικό πλούτο του βουνού με την δροσιά της θάλασσας με έναν τρόπο ιδανικό.

Πλαταμώνας- Πιερία

Μία από τις ωραιότερες και πιο δημοφιλείς περιοχές του νομού Πιερίας, ο Πλαταμώνας βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού και συναντάται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από την Κατερίνη. Σύμφωνα με την παράδοση η ονομασία του οφείλεται στους πολλούς πλατάνους που βρίσκονται στην περιοχή ή στις πλατιές αμμουδιές των ακτών του.

Κι αν φημίζεται ότι βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, του μεγαλύτερου βουνού της Ελλάδας, μπροστά του έχει το Αιγαίο. Με ατού του, λοιπόν, τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας ενδείκνυται ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα για όσους θέλουν να συνδυάσουν και τα δύο.

Με τον επιβλητικό Όλυμπο να λειτουργεί ως φυσικό σκηνικό, η παραλία του Πλαταμώνα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και για αμέτρητους τουρίστες που επιλέγουν τον Πλαταμώνα για τις διακοπές τους.

Τσαγκαράδα- Πήλιο

Στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου και σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Βόλο, η Τσαγκαράδα συνδυάζει μοναδικά το βουνό και τη θάλασσα. «Βουτηγμένη» στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων χαίρει απεριόριστης θέας στα νερά του Αιγαίου, και γι αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό παντός καιρού.

Το χωριό διαθέτει αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό τις επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες και χωρίζεται σε τέσσερις επιμέρους συνοικίες.

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκονται φημισμένες παραλίες του Πηλίου όπως οι Φακίστρα, Μυλοπόταμος, Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό κ.α.

Παρθενώνας- Χαλκιδική

Ο παραδοσιακός οικισμός του Παρθενώνα σε υψόμετρο 350 μέτρων και μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά, συνδυάζει ιδανικά το «πακέτο» βουνό με θάλασσα. Το χωριό κόσμημα της Σιθωνίας, του δευτέρου «ποδιού» της Χαλκιδικής, είναι ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα χωριά στην ευρύτερη περιοχή με μια ιστορία η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο δείγμα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, που αν και κάποτε ερήμωσε, την δεκαετία του ’80 άρχισε και πάλι να ακμάζει και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των αυθεντικών εμπειριών. Η εκπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο και το καταπράσινο φυσικό σκηνικό του βουνού Ίταμου συνθέτουν το υπέροχο φωτογραφικό παζλ του Παρθενώνα.