Το νησάκι της Ιτέας με το μικρό εκκλησάκι

Σημάδια της παλιάς πέτρινης γέφυράς του φαίνονται ακόμα στο βυθό - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:18
21/01/2018
Το νησάκι της Ιτέας με το μικρό εκκλησάκι
3
loading

Μπροστά από την παραλία της Ιτέας, στη Φωκίδα, πετά μικρά νησάκια διάσπαρτα στη θάλασσα προσθέτουν τη δική τους πινελιά στο όμορφο τοπίο.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι ο Άγιος Αθανάσιος, ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Κωνσταντίνος, με το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Το πιο απομακρυσμένο από τα νησάκια, καθώς βρίσκεται περίπου στο μέσο της απόστασης με το Γαλαξίδι, είναι ο Άγιος Δημήτριος. Λέγεται και «καπέλο του Βενιζέλου» λόγω του σχήματός του.

Το πρώτο που αντικρίζει κανείς από το λιμάνι της Ιτέας είναι ο Άγιος Αθανάσιος, που έχει σχήμα στρογγυλό και είναι γεμάτο ελιές. Κοντά του βρίσκεται και ο Άγιος Κωνσταντίνος με το μικρό εκκλησάκι του, που γιορτάζει πανηγυρικά κάθε 21η Μαΐου και γεμίζει το νησί ψαροκάικα.

Τα δύο νησιά, Άγιος Κωνσταντίνος και Άγιος Αθανάσιος, συνδέονταν παλαιότερα με μια πέτρινη γέφυρα, τα απομεινάρια της οποίας φαίνονται ακόμα μέσα στο νερό. το μήκος της προσδιορίζεται περίπου στα 200 μέτρα και η κατασκευή της τοποθετείται στα βυζαντινά χρόνια.

ΝΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΤΕΑ ΝΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΤΕΑ ΝΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΤΕΑ ΝΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΤΕΑ ΝΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΤΕΑ ΝΗΣΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΤΕΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Holland

    Ποσο κανει ?

  2. avatar Κανενας

    Δεν το διεκδικουν οι Τουρκοι αυτο..;

  3. avatar Alexandros 43

    Πολύ όμορφα μικρά νησάκια, που λόγω μεγέθους και προσβασιμότητας μπορεί να θαυμάσει κανείς ως επί το πλείστον από ψηλά. Εδώ https://www.youtube.com/watch?v=c6GovAZiIus σε ένα μοναδικό video από drone ο Άγιος Αθανάσιος & ο Άγιος Κωνσταντίνος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει