Χτισμένο στη νότια άκρη του λόφου Plateau de Vaucluse στην Προβηγκία, θεωρείται ένα από τα ομορφότερα χωριά στη Γαλλία. Οι χαλαροί ρυθμοί, η μεσογειακή αύρα και τα απέραντα λιβάδια με λεβάντες προσδίδουν μια ξεχωριστή γοητεία στο μεσαιωνικό χωριό Γκορντ.

Οι Gordiens, όπως ονομάζονται οι κάτοικοι του χωριού είναι περήφανοι για το αναγεννησιακό τους κάστρο και τις μοβ πεδιάδες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων.

Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει το Γκορντ περπατώντας στα στενά, λιθόστρωτα σοκάκια. Τα ψηλά, πέτρινα σπίτια χτισμένα σε διάφορα επίπεδα είναι γαντζωμένα πάνω στα βράχια και προσφέρουν άπλετη θέα στους γύρω αμπελώνες και ελαιώνες.

Στο κέντρο του χωριού θα συναντήσει μια μικρή γραφική πλατεία με σιντριβάνι και γύρω της όμορφα αρχοντικά.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αβαείο Cistercian Sénanque, στο οποίο μπορεί να μπει κανείς μόνο τρεις φορές την ημέρα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και το φεστιβάλ μουσικής και κρασιού.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

gordmap

Γκορντ / Προβηγκία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Μασσαλία είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από εκεί φτάνετε με τρένο στο χωριό σε περίπου 30 λεπτά.

ΓΚΟΡΝΤ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΚΟΡΝΤ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΚΟΡΝΤ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΚΟΡΝΤ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΚΟΡΝΤ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΚΟΡΝΤ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΚΟΡΝΤ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΚΟΡΝΤ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ