Μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Αγγλίας, η Οξφόρδη χτισμένη στις όχθες του Τάμεση, βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά κέντρα στον κόσμο με ιστορικής σημασίας κτίρια και εξαιρετική αρχιτεκτονική.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι το παλαιότερο στον αγγλόφωνο κόσμο και στους απόφοιτούς του συγκαταλέγονται διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και της λογοτεχνίας.

Μάλιστα φιλοξένησε και αρκετές σκηνές από την ταινία Χάρι Πότερ, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα της τραπεζαρίας της σχολής Χόγκουαρτς.

Τα εντυπωσιακά γοτθικά κτίρια της πόλης ενέπνευσαν τον Άγγλο ποιητή Μάθιου Άρνολντ να τη χαρακτηρίσει ως την πόλη με τους ονειρεμένους πύργους.

Η Οξφόρδη είναι επίσης διάσημη για τα όμορφα πάρκα και τους κήπους της, ενώ αξίζει να επισκεφθεί κανείς την ιστορική αγορά Covered Market.

Η περιήγηση συνεχίζεται στο επιβλητικό Κάστρο της Οξφόρδης που χρονολογείται από το 1073, στο Καθεδρικό Ναό του Χριστού και στο μουσείο Ασμόλιαν, το πρώτο πανεπιστημιακό μουσείο παγκοσμίως.

Η γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης της Οξφόρδης ιδρύθηκε το 1966 και αποτελεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς χώρους σύγχρονης τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου με διεθνή φήμη.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

englandxartis

Οξφόρδη / Αγγλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Λίρα (1,18 ευρώ) ΟΞΦΟΡΔΗ ΑΓΓΛΙΑ ΟΞΦΟΡΔΗ ΑΓΓΛΙΑ ΟΞΦΟΡΔΗ ΑΓΓΛΙΑ ΟΞΦΟΡΔΗ ΑΓΓΛΙΑ ΟΞΦΟΡΔΗ ΑΓΓΛΙΑ ΟΞΦΟΡΔΗ ΑΓΓΛΙΑ

ΟΞΦΟΡΔΗ ΑΓΓΛΙΑ