Πολλές φορές αξίζει να κάνεις μια μεγάλη απόσταση για να πας σε ένα μέρος μικρό αλλά ξεχωριστό γεμάτο ομορφιά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα παρακάτω μικρά χωριά απ’ όλο τον κόσμο που μαγνητίζουν τα βλέμματα και κερδίζουν τους επισκέπτες που τα εμπιστεύονται για το ταξίδι τους.

Δείτε μερικά από αυτά…

1. Reine, Νορβηγία

xwria1

Πρόκειται για ένα μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Lofoten. Εκεί θα δει κανείς εντυπωσιακά τοπία, παραλίες, και απίστευτες εικόνες από το Βόρειο Σέλας. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, καγιάκ και φυσικά ψάρεμα.

2. Wengen, Ελβετία

xwria2

Ένα πανέμορφο ορεινό χωριό με ζεστά ξύλινα σπίτια και σαλέ, ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν δραστηριότητες όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς, ράφτινγκ ή πεζοπορία κατά μήκος της εκπληκτικής κοιλάδας ή στα λιβάδια της περιοχής.

3. Giethoorn, Ολλανδία

xwria3

Αυτό το παραμυθένιο χωριό που το αποκαλούν και «Βενετία της Ολλανδίας» βρίσκεται στο κέντρο του συστήματος των καναλιών Overijssel και όλες οι μετακινήσεις σε αυτό γίνονται μέσω νερού εκτός μιας διαδρομής που υπάρχει για ποδήλατα. Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της χώρας και όχι άδικα.

4. Júzcar, Ισπανία

xwria4

Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στο Valle del Genal στην Ανδαλουσία και βάφτηκε μπλε το 2011 για την ταινία με τα στρουμφάκια. Από τότε οι κάτοικοι αγάπησαν το μπλε χρώμα και τον τουρισμό που έφερε αυτό και αποφάσισαν να το αφήσουν έτσι.

5. Bremm, Γερμανία

xwria5

Το Bremm βρίσκεται στη Γερμανία και είναι γνωστό για το κρασί του. Εκτός από τη φυσική του ομορφιά, το χωριό προσφέρει στον επισκέπτη γαστρονομικές απολαύσεις και διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ή βόλτα με πλοιάριο κατά μήκος του ποταμού.

6. Bourtange, Ολλανδία

xwria6

Ένα μικρό αλλά πολύ γραφικό χωριό στην Ολλανδία γνωστό για το οχυρό του σε σχήμα αστεριού. Σήμερα, το φρούριο είναι ένα υπαίθριο μουσείο το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε πριν εξερευνήσετε τα κανάλια και τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική του χωριού.

7. Xidi, Κίνα

xwria7

Το όμορφο αυτό χωριό βρίσκεται στο Yi County της Κίνας και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το χωριό διατηρεί ακόμα κάποιες παραδοσιακές ξύλινες κατοικίες του και μερικές από αυτές είναι ανοιχτές στο κοινό.

8. Gordes, Γαλλία

xwria8

Χτισμένο στους πρόποδες των βουνών Vaucluse, το χωριό Gordes είναι φημισμένο και ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για αστέρες του κινηματογράφου και καλλιτέχνες. Τα λιθόστρωτα δρομάκια του και τα παραδοσιακά κτίρια σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

9. Xijang Miao, Κίνα

xwria9

Το Xijang Miao είναι το μεγαλύτερο από τα χωριά στα οποία κατοικεί η εθνική μειονότητα Μιάο και συχνά αναφέρεται ως το χωριό με τα «χιλιάδες νοικοκυριά». Περιλαμβάνει μια καταπράσινη πεδιάδα που περιβάλλεται από βουνά και οι εικόνες είναι παραμυθένιες.

10. Bibury, Αγγλία

xwria10

Ένα διάσημο γραφικό χωριό στην Αγγλία που αν και μικρό έχει χαρακτηριστεί ακόμη και ως το πιο όμορφο της χώρας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Coln και το παραδοσιακό του στυλ το έχει κάνει αγαπημένο τουριστικό προορισμό.