Η Ντίσνεϊλαντ έχει τον Μίκυ και την Μίνι, το «The Wizarding World» έχει τον Χάρι Πότερ και η Tierra Santa τον Ιησού, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror που παρουσιάζει αυτό το διαφορετικό θεματικό θρησκευτικό πάρκο στην Αργεντινή.

Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο (το πρώτο που έχει δημιουργηθεί όπως υποστηρίζει το ίδιο) όπου μπορεί να δει κανείς διάφορα αξιοθέατα με θέμα τη Βίβλο και άλλες αναπαραστάσεις σχετικές με τη θρησκεία.

Σύμφωνα με την Mirror, ωστόσο, εκτός από χριστιανικές εκκλησίες υπάρχει επίσης ένα τζαμί και συναγωγή και μεγάλα αγάλματα από γνωστά θρησκευτικά πρόσωπα όπως της Μητέρας Τερέζας και του Πάπα Ιωάννη του Παύλου του Β’.

Ανάμεσα στις άλλες εκδηλώσεις και αναπαραστάσεις υπάρχει επίσης μια 20λεπτη παράσταση η οποία ονομάζεται «Γένεσις» όπου οι ρομποτικοί Αδάμ και Εύα αλλά και η Κιβωτός του Νώε μιλούν για την ιστορία της δημιουργίας τους σύμπαντος. Λαμβάνει χώρα επίσης και μια απεικόνιση της Σταύρωσης. Παρά τον κυρίως χριστιανικό του χαρακτήρα, το πάρκο έχει επίσης χώρους για του πιστούς του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ σε αυτή τη μεγάλη έκταση στο Μπουένος Άιρες. Το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του πριν από 15 χρόνια όταν ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και νυν Πάπας Φραγκίσκος ήταν Αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου, το Tierra Santa είναι αφιερωμένο στις βασικές στιγμές της ζωής του Χριστού και είναι το πρώτο θρησκευτικό θεματικό πάρκο στη Λατινική Αμερική. Κάποια από τα αξιοθέατα που τραβούν τα βλέμματα είναι ένα μεγάλο άγαλμα του Ιησού και μια μικρογραφία του Μυστικού Δείπνου. Αλλά το αποκορύφωμα είναι η Ανάσταση όπου εκατοντάδες επισκέπτες παρακολουθούν το 12 μέτρων άγαλμα του Ιησού να ανεβαίνει πίσω από έναν ψηλό βράχο με τις μελωδίες της χορωδίας να ακούγονται. Η ιστοσελίδα του πάρκου καυχιέται επίσης για τα διάφορα αξιοθέατα που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά και να περάσουν όμορφες στιγμές.

TierraSanta2 TierraSanta3 TierraSanta4 TierraSanta5 TierraSanta6