Σημαντική αναμένεται να είναι και φέτος η αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο των Χανίων που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σταθερή άνοδο.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,7 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 2,5 εκατομμυρίων την περσινή περίοδο.

Τα στοιχεία αυτά αλλά και την πορεία του αεροδρομίου Χανίων τα τελευταία πέντε χρόνια, παρουσίασε σήμερα ο απερχόμενος αερολιμενάρχης Σταύρος Καστρινάκης, που μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας συνταξιοδοτείται.

Παράλληλα μιλώντας στο προσωπικό του αεροδρομίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των εργασιών επέκτασης, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της θητείας του ως αερολιμενάρχης, αναφέρθηκε στον επιτυχή επαναπατρισμό 10.000 Κινέζων και άλλων 3.000 Ασιατών που μέσω Χανίων εγκατέλειψαν την Λιβύη και επέστρεψαν στις χώρες τους, καθώς και την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου του αεροσταθμού μετά από 15 χρόνια εγκατάλειψης, ώστε να φιλοξενηθούν οι βάσεις της Ryanair και της Aegean γεγονός που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στην αυξηση της κίνησης του αεροδρομίου.