Η ηλιόλουστη Σεβίλλη είναι ένα μεθυστικό μείγμα ιστορίας, κομψότητας και ζωηρής καθημερινότητας με αξιοζήλευτο ταμπεραμέντο.

Κάθε δρόμος αντικατοπτρίζει μια διασταύρωση πολιτισμών και εποχών, από τα 500 χρόνια μαυριτανικής κυριαρχίας μέχρι τα πολυτελή κτίρια του 16ου αιώνα, που χτίστηκαν με τα πλούτη της ισπανικής αυτοκρατορίας, όταν τα πλοία έπλεαν από τον ποταμό Guadalquivir απευθείας στη Σεβίλλη.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένας λαβύρινθος από στενά μεσαιωνικά δρομάκια, ενώ η πρώην τσιγγάνικη συνοικία Triana, μια από τις γενέτειρες του φλαμένκο, έχει γίνει το πιο hipster στέκι της πόλης.

Υπάρχουν μικροσκοπικά μπαρ με τάπας όπου ντόπιοι και επισκέπτες απολαμβάνουν δροσερές cañas (μικρά ποτήρια) μπύρας στα χαρακτηριστικά terraza bars που εκτείνονται σε πλατείες γεμάτες πορτοκαλιές.

Βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης

Τίποτα δεν αποτυπώνει το μείγμα πολιτισμών της Σεβίλλης όσο το ιστορικό της κέντρο. Επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό για να θαυμάσετε το μέγεθός του –ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο– και επισκεφθείτε τον τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου.

Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στο La Giralda, το καμπαναριό που κάποτε ήταν ο μιναρές του τζαμιού που βρισκόταν σε αυτό το σημείο.

Μια μικρή βόλτα μακριά, το βασιλικό παλάτι Alcázar χτίστηκε από τους Μαυριτανούς πάνω σε ρωμαϊκά θεμέλια, ενώ μετά την ανακατάληψη της πόλης προστέθηκαν και άλλα παλάτια. Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα πλούσιας αραβικής αρχιτεκτονικής με περίτεχνη λιθοδομή και χρωματιστά κεραμίδια, και καταπράσινων κήπων και αυλών -ένα μέρος που πρωταγωνιστικό ρόλο στο Game of Thrones ως Water Gardens of Dorne.

Βγείτε στα πλακόστρωτα, δαιδαλώδη δρομάκια της Santa Cruz, της εβραϊκής συνοικίας, όπου τα πολύχρωμα σπίτια με τα μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια ανοίγονται σε πλατείες γεμάτες πορτοκαλιές.

Στη συνέχεια ακολουθήστε τους ντόπιους για έναν περίπατο στις όχθες του ποταμού Guadalquivir, περνώντας από τον Torre del Oro, που χτίστηκε για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα.

Απολαύστε τη θέα προς την πολύχρωμη τσιγγάνικη συνοικία Triana, μια γειτονιά που αξίζει να εξερευνήσετε για τα αυθεντικά tapas bars, το ζωηρό πνεύμα και το πάθος που διακρίνει τις παραστάσεις φλαμένκο.