Η αλήθεια είναι πως για τη Λιβαδειά οι περισσότεροι το πρώτο που σκέφτονται είναι μάλλον το… φαγητό και ειδικά τα κρεατικά της, για τα οποία, άλλωστε φημίζεται και της έχουν χαρίσει μια θέση στο πάνθεον των «must» προορισμών για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας.

Ωστόσο η πόλη της Βοιωτίας έχει πολλές όμορφες γωνιές και εικόνες, που έχουν ενδιαφέρον, ενώ αποτελεί μια ιδανική επιλογή για ημερήσια εκδρομή με την οικογένεια, καθώς απέχει 1,5 ώρα περίπου από την Αθήνα.

Η Λιβαδειά διαθέτει τέσσερις κύριες πλατείες (Λάμπρου Κατσώνη ή Ζάππειο, Εθνικής Αντιστάσεως – η Κεντρική Πλατεία, Ταμπάχνας και Αγίου Μελετίου στον προσφυγικό συνοικισμό) και τέσσερις κύριους ναούς (Παναγίας Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου και Ευαγγελίστριας). Στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης που αξίζει να επισκεφτείτε με τα παιδιά, περιλαμβάνονται οι αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης, στον ποταμό Έρκυνα, από τις οποίες υδρεύεται και σήμερα η πόλη. Τα ερείπια του μαντείου του Τροφωνίου, το βυζαντινό κάστρο αλλά και ο Πύργος του Ρολογιού, ένα από τα χαρακτηριστικά «ορόσημα» στη Λιβαδειά.

Πηγές Κρύας

Πρόκειται για έναν τόπο μαγικό, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υδάτινος παράδεισος. Ένα υπέροχο σκηνικό με γάργαρα, τρεχούμενα νερά και πλούσια φύση που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά. Οι Πηγές Κρύας αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες, ενώ διαθέτει ταβέρνες και καφέ και στις δύο όχθες του ποταμού. Από τα πιο σημαντικά κτίρια, μάλιστα, εκείνης της εποχής μέχρι σήμερα ο Νερόμυλος και η Νετροτριβή.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Λιβαδειά
Λιβαδειά
Λιβαδειά
Λιβαδειά
Λιβαδειά
Λιβαδειά