Ανάμεσα σε στενά, πολυσύχναστα δρομάκια και πέτρινα, μαροκινά σοκάκια, το Riad Mena στέκεται διακριτικά στο ανατολικό άκρο της θρυλικής Μεδίνας του Μαρακές.

Σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη κεντρική πλατεία της πόλης, Τζεμαα ελ Φνα, το γαλήνιο καταφύγιο υποδέχεται τους επισκέπτες του σε μια αυθεντική μαροκινή κατοικία, η οποία ακολουθεί πιστά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και αισθητική.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να μετατρέψει η σχεδιάστρια Philomena Schurer Merckoll αυτό την ιδιωτική κατοικία σε ένα κομψό ξενοδοχείο, μόλις έξι δωματίων με στιλάτους χώρους.

Οι μοντέρνες πινελιές συνδυάστηκαν άψογα με παραδοσιακούς πολύτιμους λίθους, όπως τα κιλίμια, τα αυθεντικά πλακάκια και τα δερμάτινα σκαμπό.

Κάθε ένα από τα δωμάτια δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα, με τα κομψά έπιπλα και τους λευκούς τόνους να δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν σε ένα παραδοσιακό χαμάμ, να κολυμπήσουν στην εξωτερική πισίνα και να απολαύσουν το κουσκούς και το τσάι τους κάτω από τα αστέρια στο φιλόξενο αίθριο, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από παλιές ταινίες.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ