Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 18: Βρυξέλλες, Βέλγιο

Η πόλη των Βρυξελλών είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, καθώς και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στο κέντρο του Βελγίου, ενώ εδώ εδρεύουν δύο από τα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πόλη γιόρτασε το 1979 μία χιλιετία ζωής με μια ιστορική πορεία άμεσα συνδεδεμένη με αυτήν της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι η Γκραν-Πλας ή Μεγάλη Πλατεία, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της Παλιάς Πόλης των Βρυξελλών. Είναι μια επιβλητική πλατεία του 15ου αιώνα και μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου. Αποτελεί ένα σύνολο παλαιάς κοσμικής αρχιτεκτονικής με εκπληκτικό διακοσμητικό πλούτο. Από το 1998, η Γκραν-Πλας ανήκει στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η πλατεία περιβάλλεται από κτίρια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής με μπαρόκ προσόψεις, διακοσμημένους θόλους, αετώματα και περίτεχνα πέτρινα αγάλματα. Τα πιο εντυπωσιακά κτήρια είναι αυτά του Δημαρχείου, του Οίκου του Βασιλιά, αλλά και το Παλάτι των Δουκών της Βραβάντης.

Το μνημείο του ατόμου είναι ένα ακόμα σήμα κατατεθέν της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1958 για τη Διεθνή Έκθεση του 58 και σχεδιάστηκε από τον André Waterkeyn. Το μνημείο αυτό είναι η αναπαράσταση του ατόμου με εννέα σφαίρες χάλυβα, 165 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο από το πραγματικό.

Εντυπωσιακό είναι και το βασιλικό παλάτι των Βρυξελλών, το επίσημο παλάτι του βασιλιά του Βελγίου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μπροστά από το πάρκο των Βρυξελλών και την πλατεία Paleizenplein.

Επισκεφθείτε ακόμα το μεγάλο αστικό πάρκο Cinquantenaire, με την εντυπωσιακή του αψίδα, που εγκαινιάστηκε το 1905 και έχει χτιστεί από σίδηρο, γυαλί και πέτρα, συμβολίζοντας την είσοδο του Βελγίου στην βιομηχανική εποχή.

Αξίζει μια βόλτα στην πλατεία Grand Sablo, μια γοητευτική περιοχή της πόλης, όπου θα βρείτε πολλά καταστήματα τέχνης, ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε τις περίφημες βελγικές βάφλες με σοκολάτα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!