Το Nintendo Switch σημείωσε την καλύτερη ποτέ εβδομάδα του στις ΗΠΑ χάρη στη φρενίτιδα της Black Friday, πουλώντας πάνω από 800.000 φορητές κονσόλες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η εβδομάδα των Ευχαριστιών ήταν η καλύτερη περίοδος που σημείωσε ποτέ το Switch στην Αμερική, καθώς μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου πούλησε 830.000 συσκευές (Switch και Switch Lite).

Τη διαφορά έκανε η μέρα της Black Friday και η ακαταμάχητη, όπως αποδείχτηκε, προσφορά της φορητής κονσόλας με το παιχνίδι Mario Kart 8 Deluxe.

Συνολικά, το Switch και τα παιχνίδια του (όπως το Pokémon Sword και το Shield) άγγιξαν το αστρονομικό νούμερο των 17,5 εκατ. μόνο στην Αμερική. Εκεί δηλαδή που μέχρι τον Οκτώβριο η Nintendo γκρίνιαζε πως έχει πουλήσει 41 εκατ. μονάδες παγκοσμίως.

Η νέα, μικρότερη και φτηνότερη εκδοχή του Switch, το Switch Lite, έκανε τελικά τη διαφορά και η Nintendo περιμένει τώρα την εορταστική περίοδο για να κάνει τη σούμα της χρονιάς. Από τα μέσα του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν μάλιστα και οι πωλήσεις του στην Κίνα…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.