Σε μια εποχή που τα social media αποτελούν το Α και το Ω στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε προσοχή στο τι δημοσιεύετε, καθώς αυτές οι παγίδες αναρτήσεων θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο την εργασία και τις σχέσεις σας, όσο και την ασφάλεια ή την ταυτότητά σας.

social media

Χρήματα – πιστωτικές κάρτες

Η δημοσίευση φωτογραφιών με επιταγές μισθοδοσίας, πιστωτικών καρτών και μετρητών είναι απλώς πρόβλημα. Εκτός από το ότι είναι κακόγουστες για έναν λογαριασμό στα social media, αυξάνει τις πιθανότητες να σας κλέψουν. Επίσης, αποφύγετε φωτογραφίες (ή λεζάντες) που δίνουν οικονομικές πληροφορίες, όπως το όνομα της τράπεζάς σας.

πιστωτικές κάρτες

Πιστοποιητικό γέννησης

Η δημοσίευση αναγνωριστικών πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισοδυναμεί με απώλεια. Ενώ ένα στιγμιότυπο του πιστοποιητικού γέννησης του νέου σας μωρού μπορεί να φαίνεται σαν μια συγκινητική ανακοίνωση για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας, μπορεί να θέσει το μικρό σας σε κίνδυνο κλοπής ταυτότητας. Σύμφωνα με το healthy.com, στην περίπτωση που το συγκεκριμένο έγγραφο πέσει στα χέρια ενός αγνώστου μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά. Το πιστοποιητικό γέννησης θεωρείται το «βασικό έγγραφο ταυτοποίησης» και μπορεί να σας δώσει την ταυτότητά σας, μια νέα κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης, διαβατήριο και άδεια οδήγησης. Όταν κάποιος έχει τον έλεγχο του, η προληπτική πρόληψη της απάτης είναι σχεδόν αδύνατη.

Επαγγελματικά emails

Εάν η εταιρεία σας έστειλε ένα σημαντικό email σχετικά με μια νέα ιδέα ανάπτυξης ή branding, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ενημερώσετε τον ανταγωνισμό. Επίσης, το να δημοσιεύετε παράπονα -ή να δημοσιεύετε φωτογραφίες από συνομιλίες μεταξύ υμών και των συναδέλφων σας- δεν είναι έξυπνο. Στην πραγματικότητα, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσετε την δουλειά σας. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το επιθυμείτε!

email

Παιδιά

Η δημοσίευση φωτογραφιών με χαμογελαστά πρόσωπα παιδιών μπορεί να φαίνεται αρκετά αθώα, αλλά είναι καλύτερο να σκεφτείτε δύο φορές πριν υποβάλετε φωτογραφίες ανηλίκων στα social media. Σύμφωνα με το Lawyers.com, οι νόμοι για τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση παιδιών αλλάζουν, ενώ θα πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο τα προσωπικά δεδομένα όσο και το ότι η συγκατάθεση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Σε κάποιες χώρες, μάλιστα, διάφοροι νόμοι καθιστούν παράνομη την κοινοποίηση φωτογραφιών ανηλίκου για οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον γονέα.

μπύρες

Αναμνήσεις από μια νύχτα κραιπάλης

Κατά κανόνα, δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύετε οτιδήποτε στο διαδίκτυο που δεν θα θέλατε να δει ένας πιθανός εργοδότης σας. Ενώ το Inc.com αναφέρει ότι μια φωτογραφία σας που κρατάτε μια μπίρα μπορεί να μην είναι πλέον τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο παλιά, οι επαναλαμβανόμενες φωτογραφίες που σας δείχνουν προφανώς μεθυσμένους δεν κάνουν καλή πρώτη εντύπωση. Και αυτό από μόνο του μπορεί να εκμηδενίσει τις πιθανότητές σας να βρείτε μια νέα δουλειά. Αυτό που σίγουρα δεν θα ανεχθούν οι εργοδότες, ωστόσο, είναι φωτογραφίες ή αναφορές σε παράνομες ναρκωτικές ουσίες και ρατσιστικές συκοφαντίες. Ακόμα κι αν τις δημοσιεύσετε αστειευόμενοι, οι άλλοι δεν θα τις δουν έτσι. Σύμφωνα με το TIME, μάλιστα, εάν η τρέχουσα εταιρεία σας πιστεύει ότι η συμπεριφορά βλάπτει τη φήμη της, μπορεί και να απολυθείτε.