Μετά το εγχείρημα του ομίλου Virgin, οι Ολλανδικές Αερογραμμές KLM ξεκινούν συνεργασία με ιδιωτική εταιρία προκειμένου να προσφέρουν υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής που θα αναχωρούν από την Καραϊβική. Οι πτήσεις ονομάζονται υποτροχιακές αφού τα ειδικά σκάφη δεν έχουν την ταχύτητα που απαιτείται για να μπουν σε γήινη τροχιά.

Η τιμή για κάθε εισιτήριο;

Η κάθε πτήση αναψυχής κοστίζει 95.000 δολάρια. Η KLM (μέλος του ευρωπαϊκού ομίλου Air-France-KLM) κατάφερε να εξασφαλίσει θέσεις στις πτήσεις που σχεδιάζει η Space Experience Curacao.

Οι πρώτες αναχωρήσεις προγραμματίζονται για τον Ιανουάριο του 2014 και στο σκάφος χωράει μόνο ένας επιβάτης κάθε φορά (δίπλα στον πιλότο). Το σκάφος , το οποίο ονομάζεται Lynx , μετά την απογείωση θα ανεβαίνει κατακόρυφα μέχρι το ύψος 100 χιλιομέτρων (επίσημο όριο του Διαστήματος).

Οι επιβάτες θα είναι σε θέση να θαυμάσουν την καμπυλότητα της Γης και να απολαύσουν για λίγα λεπτά την έλλειψη βαρύτητας.

Όλα αυτά μάλιστα με την KLM πραγματοποιούνται σε φθηνότερη τιμή από αυτή που έχει θέσει η Virgin Galactic, θυγατρική του ομίλου Virgin, η οποία αγγίζει τα 200.000 δολάρια.

H Virgin όμως ποντάρει στην άνεση των επιβατών αφού το τo πυραυλοκίνητο σκάφος που θα χρησιμοποιήσει η εταιρία είναι το εξαθέσιο SpaceShipTwo. Σκάφος για παρόμοιες πτήσεις αναψυχής περιμένουμε και από την Boeing.