Για ακόμη μία ημέρα, το Business Insider του οικονομικού πρακτορείου, Bloomberg, δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας από το χώρο της τεχνολογίας.

1. Οι χάκερς που στηρίζουν την ISIS, Ισλαμικό κράτος δηλαδή, χάκαραν το λογαριασμό στο twitter και το κανάλι στο YouTube του αμερικανικού στρατού, ενώ σε κίνδυνο μπήκε και η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

2. Κάποιος επιτέλους κατάλαβε τον κώδικα στην πρώτη σελίδα του The Pirate Bay. Αφήνει να εννοηθεί ότι η ιστοσελίδα θα επανέλθει.

3. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, συζήτησε το ενδεχόμενο να επενδύσει στην κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone, Xiaomi. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν κατά την επίσκεψη του Ζούκεμπεργκ στο Πεκίνο τον περασμένο Οκτώβριο.

4. Φαίνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, κατάφερε να είναι διαθέσιμη μία εφαρμογή “Je Suis Charlie” στο App Store το συντομότερο δυνατό. Η εφαρμογή στη μνήμη των θυμάτων εγκρίθηκε μία ώρα αφού οι developers έστειλαν το email στον Τιμ Κουκ.

5. Η Microsoft θέλει οι εταιρείες λιανικής να χρησιμοποιήσουν το Kinect για να αναγνωρίζουν τα άτομα που ψωνίζουν στα καταστήματα. Η κάμερα θα αποθηκεύει τις λεπτομέρειες του προσώπου των πελατών.

6. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι θέλει να σπάσει τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες. Λέει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέπει τύπους συνομιλιών που δεν μπορεί να αναγνωρίσει η αστυνομία.

7. Τρεις νέες εταιρείες ταξί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεράσουν την Uber. Η OlaCabs, η GrabTaxi και η Flywheel φτιάχνουν συμμαχία για να ξεπεράσουν την Uber.

8. Η εταιρεία Super Cray μηνύει την Google για απλήρωτες διαφημίσεις αξίας 500.000 δολαρίων, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει.