Η μηχανή αναζήτησης Yandex, η οποία ενδεχομένως να αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των καινοτόμων ρωσικής προέλευσης εταιρειών πληροφορικής, αποφάσισε να επεκταθεί στον τραπεζικό τομέα, προχωρώντας στην εξαγορά μιας μικρής ιδιωτικής τράπεζας της Μόσχας με την ονομασία «Ακρόπολη».

Στην ανακοίνωση της Yandex που μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνεται ότι η συμφωνία εξαγοράς έφτασε το 1,1 δισ. ρούβλια (περίπου 12,2 εκατ. ευρώ) και θα επιτρέψει στη νέα ιδιοκτησία να έχει νόμιμη άδεια παροχής τραπεζικών υπηρεσιών ώστε να επεκτείνει τις χρηματιστικές υπηρεσίες της και νέα προϊόντα για χρήστες και συνεργάτες.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, στην οποία κατατέθηκε μόλις χθες η σχετική αίτηση.

Η εμπορική τράπεζα «Ακρόπολη» λειτουργεί ως μετοχική εταιρεία παροχής χρηματιστικών και τραπεζικών υπηρεσιών από τον Αύγουστο του 1994 και κατέχει την 314η θέση ως προς το ενεργητικό της μεταξύ των 352 ρωσικών τραπεζών, αριθμός, που συνεχώς μειώνεται έπειτα από συστηματικές παρεμβάσεις του κεντρικού ρυθμιστή της τραπεζικής αγοράς.

Η Yandex είναι σήμερα πολυεθνική εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, γεννήθηκε ως πρόγραμμα αναζήτησης το 1993, πήρε το όνομά της από τη φράση στα αγγλικά Yet ANother inDEXer (Ένα Ακόμη Ευρετήριο) και λειτούργησε ως ανεξάρτητη εταιρεία το 2000.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.