Σε μία προσέγγιση ετοιμότητας για το ψηφιακό μέλλον, η μετάβασή μας σε μία εμπειρία όπου βρισκόμαστε 24/7 συνδεδεμένοι με τον ψηφιακό κόσμο είναι ίσως η πιο ακριβής εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό. Από το εμπόριο και την τεχνολογία έως τις τέχνες και την αρχιτεκτονική, όλοι οι κλάδοι θα μετασχηματιστούν ψηφιακά, έχοντας ένα κοινό σημείο να ενώνει τις πρακτικές τους: το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Μια κοινότητα εκπαίδευσης.

Με την πανδημία να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της ήδη υπάρχουσας τάσης στο ψηφιακό μάρκετινγκ, έχει ξεχωρίζει ιδιαίτερα μία ομάδα στο Facebook, το Digital & Social Media Nation Greece, το οποίο από το 2016 ενώνει όλους τους επαγγελματίες του «ψηφιακού κόσμου», απαριθμώντας ήδη 13.000 μέλη και έχοντας δημιουργήσει μία κοινότητα ενημέρωσης και γνώσης γύρω από τον κλάδο αυτό.

Το Digital & Social Media Nation Greece αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Facebook group το οποίο απαρτίζεται από επιχειρηματίες, στελέχη, φοιτητές και ακαδημαϊκούς που δραστηριοποιούνται κυρίως στο ψηφιακό μάρκετινγκ και τα social media. Στόχος της ομάδας είναι η συνεχής ενημέρωση γύρω από όλες τις νέες αλλαγές και δραστηριότητες του κλάδου, εποικοδομητικές συζητήσεις, και ‘networking’ μεταξύ επαγγελματιών και στελεχών.

Προσφέροντας αξία στα μέλη της ομάδας.

Τα μέλη του μπορούν να βρουν χρήσιμο περιεχόμενο, καλές πρακτικές, συμβουλές, καθοδήγηση και πολύτιμα επαγγελματικά εργαλεία στις ταξινομημένες σε ‘topics’ αναρτήσεις, όπως social media marketing, SEO, Google Analytics, Facebook Business Manager, κ.λπ., ενώ σχεδόν καθημερινά αναρτώνται και θέσεις εργασίας από επιχειρήσεις ή επαγγελματίες του χώρου βοηθώντας ιδιαίτερα τα μέλη του στην εξεύρεση εργασίας.

Οι συντελεστές της δραστηριότητας.

Η ομάδα διαχείρισης απαρτίζεται συνολικά από 11 άτομα, από τους ελεγκτές περιεχομένου, την ομάδα «ανθρώπινου δυναμικού» ως υπεύθυνη για τις θέσεις εργασίας, την ομάδα των events, και την ομάδα επικοινωνίας. Όλα οι διαχειριστές λειτουργούν εθελοντικά το group, εξασφαλίζοντας ότι δεν παραβιάζονται οι κανόνες της ομάδας, διατηρείται η αξία που προσφέρεται στην κοινότητα και προωθούνται νέες ενέργειες για τα μέλη του, όπως θεματικά virtual events.

Η ομάδα έχει επίσης στο ενεργητικό της 16 δημιουργούς περιεχομένου οι οποίοι γράφουν για θέματα στα οποία εξειδικεύονται σχετικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ και το ψηφιακό περιβάλλον γενικότερα, αναβαθμίζοντας συνεχώς την αξία του περιεχομένου που αναρτάται, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους το γκρουπ μεγαλώνει καθημερινά.Η κοινότητα είναι έτοιμη να υποδεχτεί νέα μέλη ανεξαρτήτου εμπειρίας ή επαγγελματικής ενασχόλησης στο ψηφιακό μάρκετινγκ, συνεπώς οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος στο Digital & Social Media Nation Greece, στέλνοντας απλά ένα αίτημα στην ομάδα.