Στην περίπτωση που πιστεύατε πως δεν υπήρχαν αρκετές ενδείξεις ως τώρα για το λανσάρισμα ενός μεγαλύτερου iPhone μέσα στον χρόνο, μπορεί ακόμη και δυο, ένας νέος τομέας στο iOS 8 με την ονομασία Adaptive Display framework αποτελεί μια από τις καλύτερες αποδείξεις πως η Apple προσανατολίζεται σε περισσότερες ίντσες στο πολύ άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με την Guardian, το developer πρωτόκολλο, που ονομάζεται UIAdaptivePresentationControllerDelegate, λειτουργεί με την παρουσίαση ενός ελέγχου λειτουργίας όταν έχουμε διαφορετικά μεγέθη στην οθόνη.

Η Apple βελτίωσε στο νέο της λογισμικό δύο frameworks το UIKit και AppKit, για να βοηθήσει τους προγραμματιστές της να δημιουργούν εφαρμογές σε πολλαπλά μεγέθη οθονών. Η Apple ήδη έχει αρκετούς προσανατολισμούς από τις 3.5-ίντσες, 4-ίντσες για τα iPhones και 7.9-ίντσες and 9.7-ίντσες για τα iPads.

Δείτε και το παρακάτω screenshot από το WWDC 14 που εμφανίστηκε από ένα από τα workshops των προγραμματιστών.

Οι προγραμματιστές λοιπόν υποστηρίζουν πως το πρωτόκολλο είναι καινούριο φέτος και κάνει αυτό ακριβώς που έχουμε δει και στο Android: Προσαρμόζει δλδ τα διαστήματα μιας εφαρμογής για οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης. Αυτό σημαίνει πως όταν η Apple παρουσιάσει iPhones με μεγαλύτερες διαστάσεις στις οθόνες τους δεν θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στου προγραμματιστές των εφαρμογών, κάτι που είδαμε και στην πρώτη κυκλοφορία του iPhone 5.

Πηγή: appleworldhellas.com