Με πηγή έμπνευσης το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία το Πάσχα, μια ομάδα φοιτητών, δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου της σούβλας με την κίνηση ενός δαχτύλου!

Παράλληλα, οι φοιτητές «συνόδευσαν» το σύστημα τους με το ανάλογο υποστηρικτικό βίντεο που παρουσιάζει το gadget, κάνοντας παράλληλα και ένα κοινωνικό σχόλιο για τη χώρα μας.

Το σύστημα ονομάζεται SouvLEAP και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό project που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο παράρτημα της Λευκάδας (πρώην Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκησης και την Οικονομία).

Το SouvLEAP ξεκίνησε από το Σταμάτη Δραγουμάνο, ακαδημαϊκό υπότροφο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο παράρτημα Λευκάδας σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Δραγουμάνος ξεκίνησε την ανάπτυξη του υλικού και του λογισμικού και σε κάθε επιμέρους πρόβλημα ζητούσε τη λύση από τα μέλη του φοιτητικού τμήματος τα οποία έτσι ανακάλυπταν γνώση ή εμβάθυναν περισσότερο ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Πέρα από την ανάπτυξη του υλικού και του λογισμικού, έπρεπε να γίνουν και τα παρακάτω:

– Ταχεία πρωτοτυποποίηση
– Εκτίμηση του κόστους του τελικού προϊόντος
– Βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης ανθρώπου/μηχανής
– Δημιουργία του πλάνου προώθησης
– Γυρίσματα του βίντεο

«Στο τέλος καταλήξαμε με ένα εμπορεύσιμο gadget και κυρίως καταλάβαμε την ψεύτικη εικόνα που θέλουν τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν για την Ελλάδα», σημειώνουν οι φοιτητές. «Το μήνυμα που μεταφέρουμε ως Έλληνες είναι: “Δεν τεμπελιάζουμε όπως πολλοί πιστεύουν ότι κάνουμε, απλά σκεφτόμαστε τις επόμενες κινήσεις μας”», υπογραμμίζουν.

Δείτε το βίντεο με το πρωτότυπο σύστημα SouvLEAP εν δράσει…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.