Σε ξεχωριστές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν έφηβοι και γονείς που επισκέφθηκαν το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ μέσω του δωρεάν προγράμματος «Βρίσκουμε δρόμους επικοινωνίας». Καινούριο στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η συμμετοχή του 2oυ Γυμνασίου Κηφισιάς, όπου οι έφηβοι με τις απαντήσεις τους σε ερωτηματολόγιο που τους είχε δοθεί, συνδιαμόρφωσαν το πρόγραμμα προτείνοντας θέματα, τη μουσική που συνόδευε τη δράση, αλλά και παραδείγματα που παρουσίασε η ψυχολόγος στους γονείς.

Όλοι οι συμμετέχοντες μέσα από μοναδικές «διαδρομές» είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία των εκθεμάτων. Οι έφηβοι συμμετείχαν σε δράσεις, όπου με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, εξερεύνησαν το Μουσείο, ενώ οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με ψυχολόγο διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια κατά την περίοδο της εφηβείας των παιδιών και τον τρόποι να τα αντιμετωπίσουν.

Στη συνέχεια, έφηβοι και γονείς ένωσαν τις δυνάμεις τους και, με τη βοήθεια εικαστικού, πραγματοποίησαν, σε καμβά με τρισδιάστατα στοιχεία, ένα μικρό εικαστικό με θέμα την οικογένεια, ενώ μουσική και internet corner ήταν μερικά από τα επιπλέον στοιχεία που γέμισαν ζωντάνια το Σαββατοκύριακο! Χαρακτηριστικές εντυπώσεις που κατεγράφησαν στο βιβλίο επισκεπτών είναι ότι στα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν καινούρια πράγματα αλλά και στους γονείς να μιλήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο στα παιδιά τους.

Οι δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, καθώς και σε μεμονωμένους επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μουσείο και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα μπορείτε να επισκεφθείτε το www.ote.gr/mouseio.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.