Το να γράφει κανείς μεγάλα μηνύματα στο κινητό συνήθως είναι κουραστικό και πολλές φορές –ειδικά σε μεγάλες λέξεις, φράσεις, και διευθύνσεις e-mail- γίνονται αρκετά λάθη.

Αυτό συμβαίνει επειδή το πληκτρολόγιο ενός smartphone δεν είναι και το πλέον κατάλληλο για συγγραφή.

Μπορείτε όμως να επωφεληθείτε και να κερδίσετε χρόνο με τις ειδικές ρυθμίσεις που υπάρχουν για iPhone και iPad. Το λειτουργικό σύστημα iOS λοιπόν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις δικές σας συντομεύσεις.

Ουσιαστικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις λέξεις καθημερινού λεξιλογίου με δικές σας λέξεις μικρότερες. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να κερδίσετε χρόνο γράφοντας τη λέξη «Τίποτα». Με τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω μπορείτε να γράψετε μόνο τα γράμματα «τπτ» και να εμφανιστεί η λέξη «Τίποτα».

Τι χρειάζεται να κάνουμε;

Πρώτα πηγαίνετε στο εικονίδιο «Ρυθμίσεις» και μετά πατάτε στο «Γενικές Ρυθμίσεις». Κατεβαίνοντας επιλέξτε το «Πληκτρολόγιο» και πηγαίνετε στην επιλογή «Συντομεύσεις». Για να δημιουργήσετε τα δικά σας Shortcuts πατήστε στο «Δημιουργία νέας συντόμευσης».

Εκεί βάζετε στη «Φράση» τη λέξη «Τίποτα» και στη συνέχεια στη «Συντόμευση» τα γράμματα «τπτ». Πατάτε αποθήκευση και η συντόμευσή σας έχει δημιουργηθεί!

Αυτή τη μέθοδο μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γράψετε γρήγορα μεγάλες λέξεις ή διευθύνσεις e-mail. Παράλληλα, η μέθοδος χρησιμεύει για να εισάγετε και τις δικές σας λέξεις στο λεξιλόγιο ώστε να αποφεύγετε την αυτόματη διόρθωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.