Οι πρώτες επίσημες πληροφορίες για τη νέα κονσόλα της Microsoft, αναμένεται να ανακοινωθούν στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με νέες πληροφορίες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημα χείλη.

Η Microsoft είχε αρχικά προγραμματίσει να παρουσιάσει μερικές λεπτομέρειες για τη νέα της κονσόλα σε μία εκδήλωση στις 24 Απριλίου. Όμως, πηγές της τεχνολογικής ιστοσελίδας TheVerge αποκαλύπτουν πως η συγκεκριμένη εκδήλωση τελικά θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Πρόσφατες φήμες, είχαν επικεντρωθεί στο γεγονός πως η επόμενη γενιά της επιτυχημένης παιχνιδοκονσόλας θα απαιτεί μόνιμη σύνδεση στο Internet για να λειτουργήσει. Μάλιστα, τα “αίματα άναψαν” όταν ο Adam Orth, καλλιτεχνικός διευθυντής του Microsoft Studios, δήλωσε μέσω twitter πως δεν μπορεί να καταλάβει την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί με το θέμα, προκαλώντας αντιδράσεις με τη χρήση του hashtag #dealwithit. Κάτι που οδήγησε τη Microsoft να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις προσβλητικές δηλώσεις του υπαλλήλου της.

Φυσικά, η Microsoft δε σκοπεύει να παρουσιάσει τις πλήρεις λειτουργίες της νέας της κονσόλας, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην έκθεση βιντεοπαιχνιδιών E3. Να υπενθυμίσουμε πως η κυκλοφορία του νέου Xbox αναμένεται προς το τέλος τους 2013.